Conform unui document aflat pe site-ul PMB „având în vedere discuțiile preliminare purtate în cadrul consiliului de administrație al Companiei Municipale Parking București SA, până la aprobarea unei noi strategii de parcare la nivelul Municipiului”, sunt propuse ca tarife pentru staționarea vehiculelor pe locurile de parcare special amenajate sumele de 2,5 lei/oră cu TVA inclus în zilele de luni până vineri în intervalul orar 06.01 – 19.00 și de 1,5 lei/oră cu TVA inclus pentru intervalul orar 19.01 – 06.00. Tariful de 2,5 lei / oră se poate extinde, „în funcție de parcaj, în zone în care traficul este mai mare, de luni până duminică în intervalul orar 00.00 – 24.00”.

Un  tarif de 2,5 lei/oră/24 de ore/zi + TVA va fi aplicat parcărilor publice aflate la mai puțin de 50 de metri de unitățile hoteliere, zone comerciale, săli de spectacole, baze sportive – locuri de parcare rezervate pe bază de contract. Tariful preferential pentru riverani – care nu nominalizează locul, ci permite doar utilizarea parcării – va fi de 80 lei / lună. Pachetul lunar pentru persoane fizice – 400 lei / autoturism plus TVA – este rezervat celor care plătesc în avans, în baza unui contract, tariful de parcare pe o perioadă de o lună.

De asemenea, documentul specifică suma de 200 lei / bucată + TVA pentru serviciul de blocare/deblocare a autovehiculelor.

Conform PMB, „tarifele propuse au fost stabilte astfel încât să acopere costul efectiv al prestării serviciului, să acopere cel puțin sumele investite și cheltuielile curente de întreținere și exploatare, să încurajeze prestarea eficientă a serviciului și protecția mediului, să încurajeze investițiile de capital și să respecte autonomia financiară a Companiei Municipale Parking București SA”.