Se schimbă localitățile din România! Se modernizează tot

Se schimbă localitățile din România! Se modernizează tot. Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a reamintit că anumite comune din județul Dolj trebuie să iasă din stagnarea trecutului și să intre într-un proces rapid de dezvoltare, care să asigure servicii publice de calitate pentru locuitori.

Beneficiile oferite de fondurile europene și de programele naționale trebuie să se reflecte în nivelul de trai al cetățenilor.

Este necesară o altă abordare, una aplicată și profesionistă deoarece timpul nu așteaptă. În plus, cetățenii nu ar trebui privați de oportunitățile de care se bucură locuitorii altor comune conduse de administrații performante. Din punctul lui de vedere, este timpul ca, în locul celor care nu au avut performanță, să vină cei care pot și au toate argumentele, inclusiv proiectele necesare pentru ca nimeni să nu fie lăsat în urmă.

„Comunele Plenița, Poiana Mare și Seaca de Câmp din județul Dolj trebuie să iasă din încremenirea în trecut și să intre într-un proces accelerat de dezvoltare care să asigure servicii publice de calitate pentru locuitorii acestor localităti. Beneficiile puse la dispoziție de fondurile europene dar și de programele naționale trebuie să se vadă în nivelul de trai al cetățenilor.

Este nevoie de o altă abordare, o abordare aplicată și profesionistă pentru că timpul nu asteaptă iar cetățenii nu trebuie văduviți de oportunitățile de care beneficiază locuitorii celorlalte comune conduse de administrații performante.

E timpul ca, în locul celor care nu au avut performanță, să vină cei care pot și au toate argumentele, inclusiv proiectele necesare pentru ca nimeni să nu fie lăsat în urmă”, a scris, sâmbătă, pe contul de Facebook.

Vouchere pentru îmbunătățirea eficienței energetice a gospodăriilor

În plus, există 300 milioane euro disponibile pentru consumatorii vulnerabili de energie. Este vorba despre cei care vor beneficia de vouchere pentru îmbunătățirea eficienței energetice în cadrul gospodăriilor individuale. A fost lansată în dezbatere publică ghidul pentru această schemă de sprijin finanțată din capitolul RepowerEU al PNRR.

Beneficiarii acestui program pot opta să achiziționeze:

  • reabilitare clădiri rezidențiale;
  • instalare panouri fotovoltaice;

Pentru reabilitarea clădirilor rezidențiale, valoarea maximă a voucherului este de 14.000 de euro.

Pentru instalarea panourilor fotovoltaice, ministrul spune că voucherul este de maxim 5.000 de euro.

Beneficiarul final este consumatorul vulnerabil de energie, proprietar de locuință unifamilială. Solicitatul de finanțare este parteneriatul format din firma prestatoare de lucrări de construcție și firma de instalare panouri fotovoltaice. Firma de construcții va fi lider de parteneriat.