Se schimbă legea pensiilor! S-a anunțat exact calendarul

Declarația lui Florin Cîțu a fost făcută joi, 3 iunie, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, la finalul şedinţei Executivului.

„Să vă dau şi calendarul: aprobarea în Guvern a proiectului de lege privind sistemul public de pensii – în trimestrul II din 2022, deci aici este borna, adoptarea în Parlament a noii Legi privind sistemul de pensii – în trimestrul IV 2022.

Noua lege privind sistemul de pensii intră în vigoare în primul trimestru din anul 2023. Deci acestea sunt ţintele de care ne vom ţine şi, acum, intrăm în dezbaterea proiectului. Veţi vedea public, repet, procedura prin care vom avea aceste legi va fi una transparentă”, a declarat premierul.

Ce se întâmplă cu vârsta de pensionare?

Anterior, premierul Florin Cîţu a contrazis-o pe Raluca Turcan, ministrul Muncii, în ceea ce priveşte creşterea vârstei de pensionare în cazul femeilor.

„În PNRR nu scrie de vârsta de pensionare de 65 de ani, nu se discută despre asta. Hai să discutăm de legea pensiilor când apare. Bineînțeles că există discuții. O să vedem care e propunerea finală.

Acum avem această ordonanță, în care se extinde opțional dacă vrei să lucrezi în plus. E singurul proiect pe care îl avem azi. Prefer să discutăm pe chestiuni concrete”, a declarat Florin Cîţu.

Astfel, Cîțu o contrazice pe ministrul Muncii, Raluca Turcan, cea care a spus că Guvernul are un plan de egalizare a vârstei de pensionare, la 65 de ani, şi pentru femei, şi pentru bărbaţi.

În context, premierul s-a referit şi la ministrul Ghinea care a vorbit şi el de creşterea vârstei de pensionare, spunând că acestea sunt „doar opinii”.

„Ministrul care a spus asta, Cristian Ghinea, a spus doar opinii. Nu e nimic pe hârtie în PNRR”, explica premierul Florin Cîţu.

Sursă foto: pixabay