Alexandru Coita a scris pe pagina sa de Facebook că imnul României ar putea fi schimbat. Acesta a oferit și argumentele necesare în acest sens. Pe de altă parte, politicianul a precizat și ce alte proiecte sunt în curs de dezvoltare: dublarea veniturilor românilor, sprijinirea a 100.000 de firme noi dar și digitalizarea birocrației.

În urma discuțiilor cu cetățenii români, Coita susține că aceștia își doresc un imn mai dinamic, mai optimist și mai simplu de memorat.

De asemenea, Alexandru Coita a mai spus că România are nevoie de Unitate și că doar în acest mod vor putea duce țară în primele 10 cele mai dezvoltate state din Uniunea Europeană.

”Am văzut că v-am captat atenția cu inițiativa de schimbare a imnului. Foarte bine! Asta ne-am și propus.

Acum, că toată lumea este pe recepție, vă rugăm să urmăriți cu atenție și celelalte direcții de țară pe care le lansăm azi la ora 14:00 la Cluj-Napoca.

Prin proiectul ROMÂNIA 10 ÎN 10 ne propunem, printre altele, să dublăm veniturile românilor, să unim cu adevărat provinciile istorice, să digitalizăm complet birocrația, să sprijinim 100 000 de firme noi și să aducem înapoi în România 1 milion de oameni care vor să contribuie la creșterea țării.

Despre toate aceste proiecte veți afla în câteva ore.

Dar până atunci să revenim la imn. De ce este necesară o dezbatere națională privind imnul de stat al României?

În primul rând pentru că simbolurile sunt importante, iar imnul țării este un simbol fundamental, sacru, al României. Noi credem că este necesar să discutăm serios despre ce înseamnă România azi, ce ne place și ce am dori să schimbăm în bine. Întrucât imnul este esența mesajului național, ce alt loc mai bun pentru a începe această consultare?

Am discutat în ultima vreme cu mulți români care ne-au spus că și-ar dori un imn mai dinamic, mai optimist, mai simplu de memorat.

Versurile imnului actual,„Deșteaptă-te, române!”, au fost compuse în 1848, când România încă nu exista ca stat și noi toți ne aflam sub dominație străină.

Acum, România, cu bune și cu rele, se află la cel mai înalt nivel de dezvoltare din istorie. Suntem un stat unitar, o democrație (chiar și imperfectă), suntem membri în UE și NATO.

Mai are sens în acest moment un apel la a ne deștepta „din somnul cel de moarte”? Sau avem nevoie de un mesaj care să reflecte mai bine stadiul actual în care se află România și aspirațiile pe care le avem astăzi?

Noi credem că țara noastră are cea mai mare nevoie de UNITATE. Și că doar UNIȚI ne vom putea ocupa locul pe care îl merităm, printre cele mai dezvoltate 10 state din Uniunea Europeană!”, a scris Alexandru Coita pe pagina sa de Facebook.