Mai exact, prima instanță, Tribunalul Prahova, a decis să anuleze vineri procesul verbal în care se consemna montarea unor borne de hotar și să stabilească o altă graniță, cu 4 km înspre județul Neamț, ceea ce implică trecerea Cheilor Bicazului, administrativ, în județul Harghita, scrie Mesagerul de Neamţ.

Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, a reacționat la scurt timp după decizie pe pagina personală de facebook. Acesta consideră că în final, după 9 ani de zile s-a făcut dreptate.

„Sentință definitivă și irevocabilă: trupul județului Neamț nu va fi schilodit la granița cu orașul Gheorghieni!

Astăzi ni s-a făcut o dreptate pe care o așteptam de 9 ani: Cheile Bicazului au fost și rămân ale județului nostru, așa cum a pledat dintotdeauna Consiliul Județean Neamț, parte în proces din proprie inițiativă, pentru a sprijini comuna Bicaz Chei în acest litigiu!

Sentința definitivă și irevocabilă de la Curtea de Apel Ploiești stabilește clar că granița dintre județul nostru și Harghita va fi cea care a fost dintotdeauna și circa 700 de hectare de teren, revendicate pe nedrept, rămân ale comunei Bicaz Chei”, scrie Ionel Arsene.

Încredere în justiția română

Acesta a mai adăugat că întotdeauna și-a păstrat încrederea în justiția română și mereu a considerat că adevărul iese într-un final la suprafață.

”Am avut mereu și îmi păstrez încrederea în justiția română și în acuratețea magistraților! Au fost niște ani grei în care s-au dus lupte în instanțele de judecată, s-au administrat probe, s-au purtat corespondențe îndelungate, dar, ca de fiecare dată, adevărul a ieșit la suprafață!

Îi felicit pe toți cei implicați în obținerea sentinței de astăzi – reprezentanții comunei Bicaz Chei și OCPI Neamț, pe doamna Daniela Soroceanu – care a promovat recursul câștigat astăzi în perioada cât a fost prefect, juriștilor din Consiliul Județean!

Datorită lor, de acum, sute de familii de nemțeni nu mai trăiesc cu teamă și emoție că și-ar pierde terenurile, pentru că, iată, li s-a făcut dreptate!”, a mai scris Arsene.