Mai exact, Judecatoria Baia Mare a dispus eliberarea de indata a unui barbat care fusese plasat in carantina institutionalizata din cauza Covid-19.

Sentinta a fost pronuntata joi, 18 iunie 2020, de judecatorul Cosmin Cristian Pop de la Judecatoria Baia Mare, in dosarul 5354/182/2020, in care Ioan Longa a actionat in judecata Directia de Sanatate Publica a Judetului Maramures si Centrul Judetean de Coordonare si conducere a Interventiei Maramures din MAI, Departamentul pentru Situatii de Urgenta, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Gh. Pop de Basesti” al judetului Maramures, scrie luju.ro.

Cum arată decizia Judecătoriei Baia Mare

“Solutia pe scurt: Respinge exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a paratei Directia de Sanatate Publica a Judetului Maramures, invocata de aceasta prin intampinare. Respinge exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a paratului Centrul Judetean de Coordonare si Conducere a Interventiei Maramures, M.A.I., Departamentul pentru Situatii de Urgenta, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ‘Gh. Pop de Basesti’ al jud. Maramures, in calitate de coordonatori ai Centrului Judetean de Coordonare si Conducere a Interventiei Maramures, invocata de acesta.

Respinge exceptia inadmisibilitatii cererii de emitere a ordonantei presedintiale, invocata de paratul Centrul Judetean de Coordonare si Conducere a Interventiei Maramures, M.A.I., Departamentul pentru Situatii de Urgenta, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ‘Gh. Pop de Basesti’ al jud. Maramures, in calitate de coordonatori ai Centrului Judetean de Coordonare si Conducere a Interventiei Maramures si de catre parata Directia de Sanatate Publica a Judetului Maramures prin intampinare.

ADMITE cererea de emitere a ordonantei presedintiale formulata de reclamantul LONGA IOAN, in contradictoriu cu paratii DIRECTIA DE SANATATE PUBLICA A JUDETULUI MARAMURES si CENTRUL JUDETEAN DE COORDONARE SI CONDUCERE A INTERVENTIEI MARAMURES, M.A.I., DEPARTAMENTUL PENTRU SITUATII DE URGENTA, INSPECTORATUL GENERAL PENTRU SITUATII DE URGENTA, INSPECTORATUL PENTRU SITUATII DE URGENTA ‘GH. POP DE BASESTI’ AL JUD. MARAMURES, in calitate de coordonatori ai Centrului Judetean de Coordonare si Conducere a

Interventiei Maramures. Dispune incetarea de indata a masurii carantinarii institutionalizate instituite impotriva reclamantului incepand cu data de 13.06.2020 si, in consecinta, punerea acestuia in stare de libertate. Fara cheltuieli de judecata. Executorie. Cu drept de apel in termen de 5 zile de la pronuntare. Cererea pentru exercitarea caii de atac se va depune la Judecatoria Baia Mare. Pronuntata prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei azi, 18.06.2020. Document: Hotarare 3787/2020 18.06.2020″, se arată în hotărârea Judecătoriei.