Medicul Virgil Musta, şeful Clinicii de Boli Infecțioase de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara face apel la precauție și la responsabilitate pe măsură ce se ridică restricțiile impuse pentru limitarea răspândirii coronavirusului. Invitat la Radio România Actualități, la emisiunea „România -stare de alertă”, medicul Virgil Musta atrage atenția că virusul are încă o transmitere ridicată.

”În comunitate vinusul mai există, există transmitere comunitară şi este important ca să fim precauţi şi responsabili. Este normal ca societatea să înceapă să funcționeze normal, dar acest normal este un „normal”, în ghilimele, puţin schimbat, adică cu nişte reguli care se pot schimba și modela în funcție de caracteristica evoluției pandemiei. Şi noi asta trebuie să înţelegem. În momentul când apare o relaxare nu înseamncă că această relaxare este completă și nu mai trebuie să ținem cont de reguli pentru că altfel vom fi nevoit să instituim din nou restricţii mai mult sau mai puţin severe”, a declarat Virgil Musta la Radio România Actualități.

Ce spune Nelu Tătaru

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit azi la Digi 24 despre măsurile restrictive care ar putea fi implementate în anumite zone. Acesta a declarat că respectarea normelor de igienă va duce la scăderea cazurilor de infectare cu coronavirus.

„În condițiile în care vom vedea că există o transmitere accentuată în comunitate și vom vedea care sunt zonele cu anumită preponderență, vom interveni în acele zone, urmând ca progresiv, odată cu limitarea, să retragem aceste restricții, dar se poate și să intervenim la nivel general dacă vedem o transmitere în comunitate care este generalizată”, a spus Tătaru la Digi24.

Măsurile de igienă joacă un rol important

„Azi avem 166 de cazuri, dar mergem cu a treia măsură de relaxare. Vom avea o perioadă în care va urma o creștere ușoară, progresivă, nu o creștere exponențială, în măsura în care vom respecta acele precauții, reguli de igienă și normele de aplicare a unor ordine care stabilesc aceste relaxări.

În măsura în care respectăm aceste ordine, aceste măsuri de precauție, normele de aplicaree privind desfășurarea și funcționarea activităților pe care le relaxăm, atunci putem gestiona și un număr de cazuri care va crește de la o zi la alta”, a spus ministrul Nelu Tătaru.