În condiţiile în care şcolile şi companiile din regiune vor fi închise pentru următoarele săptămâni, rezidenţii zonelor afectate se pregătesc să se baricadeze în case pentru a se feri de epidemie, relatează CNN.

Într-un supermarket din Hong Kong rafturile au fost golite încă de marţi, după ce administraţia oraşului a anunţat că va intensifica restricţiile în vederea micşorării şanselor de răspândire a coronavirusului.

Între timp, a apărut un deficit de măşti sanitare, iar o farmacie din Beijing a încercat chiar să profite de pe urma acestui fapt oferind produsele la suprapreţ. Ea a fost amendată cu 500.000 de dolari pentru această încercare de a profita de pe urma virusului mortal.

Lucrurile se precipită nu doar în Asia, scrie HotNews. Farmaciile din centrul Texasului se confruntă şi ele cu o insuficienţă de măşti sanitare în condiţiile în care un student care a călătorit recent în Wuhan este suspectat că ar fi purtătorul virusului ucigaş.

Nu doar măştile sanitare au ajuns la mare căutare în China ci şi alte consumabile sanitare. Spitalele din Wuhan se străduiesc să reziste în condiţiile în care confruntă cu un număr record de pacienţi.