Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat duminică la Digi24 că se gândește la posibilitatea impunerii micilor comercianți din cartiere a regulii privind numărul maxim de clienți. Acesta a spus că în cazul supermarket-urilor regula este de 7m/client și se ia în calcul extinderea acestei reguli și către micii comercianți, pentru evitarea aglomerațiilor.

„Extinderea unei reguli asemănătoare către micii comercianți, dar numai după ce discutăm cu dânșii să vedem care ar fi efectele”, a declarat Alin Stoica.

Întrebat dacă face referire la magazinele mici de cartier acesta a spus că rămâne de văzut ce reguli complementare mai pot fi aplicate pentru evitarea aglomerațiilor.

„Deocamdată avem această regulă, trebuie să vedem ce alte măsuri complementare putem lua pentru a evita aglomerarea magazinelor”, a răspuns prefectul Bucureștiului.

Se prelungește programul magazinelor?

În ceea ce privește extinderea programului magazinelor dincolo de ora 18.00, prefectul Capitalei a spus că va lua această decizie în urma unei analize.

„Vom avea discuții cu marii retaileri și magazinele mici pentru a vedea care a fost comportamentul clienților și dacă au existat schimbări de comportament între momentul în care magazinele se închid la ora 18.00 și la 20.00. În funcție de aceste analize vom putea discuta apoi despre modificarea măsurilor”, a mai spus Alin Stoica.

Prefectul Capitalei a mai precizat că va solicita aceste date de la comercianți săptămâna viitoare.

Pe de altă parte, a precizat că are informații privind producerea unor aglomerări, dar nu știe deocamdată dacă acestea sunt cele uzuale sau nu.

„Pot spune că am avut anumite semnale că în anumite locuri s-au produs aglomerări. Acum nu știu dacă sunt diferite de cele uzuale, avem informații că la închiderea programului există tendința de a se aglomera, există tipul acela de comportament de cumpărător de weekend”, a mai spus prefectul Capitalei.

Sursă foto: pixabay