Momente teribile în spitalele din România! Oameni sănătoşi mor cu zile doar pentru că nu s-a vaccinat împotriva COVID, susţine managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Bucureşti.

“Este un lucru absolut dramatic (…) pacienți care aveau familii tinere, copii mici, care nu aveau niciun fel de boli cunoscute”

Dr. Simin Aysel Florescu a povestit, luni seara, că valul 4 al pandemiei de coronavirus a făcut ca foarte multe persoane tinere să ajungă în stare gravă la spital, iar oameni sănătoşi au murit cu zile pentru că nu se vaccinaseră şi au venit prea târziu în unităţile medicale.

Medicii sunt stupefiați că oamenii nu se vaccinează și trebuie să ajungă în situația de a explica unor familii tinere că nu le mai pot salva soții sau tații, a mai povestit managerul de la „Victor Babeş”, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

“Din păcate, este un lucru absolut dramatic, nu numai îngrijorător, pentru că este vorba despre pacienți care aveau familii tinere, copii mici, care nu aveau niciun fel de boli cunoscute și nimic din cele pe care să le putem diagnostica noi.

Erau deci niște oameni sănătoși, și care au murit cu zile din cauza acestei boli din simplul motiv pentru că nu erau vaccinați și, în al doilea rând, pentru că au venit la spital foarte târziu din momentul în care a debutat simptomatologia bolii. Au venit către ziua a zecea de la debut, lucru care face sarcina noastră aproape imposibilă”, a declarat medicul.

“Este vorba de o tulpină care, din fericire, este încă acoperită de vaccinurile existente”

Managerul Spitalului „Victor Babeş” mai spune că România are toate armele necesare pentru a lupta cu această boală şi cu noua variantă Delta. “De ce nu le folosim?”, se întreabă dr. Florescu.

“Deja, în mai multe țări ale lumii se vorbește despre cazuri la copii, în afară de cele la adulții tineri pe care le vedem noi deocamdată. Este vorba de o tulpină care, din fericire, este încă acoperită de vaccinurile existente.

Avem armele cu care să luptăm împotriva acestei tulpini – de ce nu le folosim? Aceasta este întrebarea și stupefacția noastră, a doctorilor”, a mai declarat dr. Simin Aysel Florescu.

“În acest moment, în spital mai mult de jumătate dintre pacienți sunt cu COVID”

Ea afirmă că nu se mai pune problema dacă valul 4 vine sau nu în România. El este deja aici şi va urca în continuare, declară medicul.

“Suntem în plin val 4. Nu se pune problema dacă vine sau nu vine. E aici și va urca în continuare. (…) În acest moment, în spital mai mult de jumătate dintre pacienți sunt cu COVID.

Din nou începem să avem probleme cu locurile pentru pacienții severi, cu pacienții care au nevoie de ATI și toate aceste cazuri sunt la pacienți nevaccinați sau vaccinați incomplet”, a precizat managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Capitală.