Sute de mii de români sunt iar afectați de carantină. Patru regiuni din Italia trec din nou în zona portocalie și intră în lockdown parțial. Acest lucru se petrece din cauza creșterii numărului de cazuri noi de infectare cu coronavirus.

În Toscana, Liguria, Abruzzo şi Trentino, localnicii nu pot părăsi zona în care locuiesc. Restaurantele, cafenelele și barurile se închid.

Cele patru regiuni italiene au fost plasate de duminică sub incidenţa unor restricţii antiepidemice mai dure. Acest lucru se întâmplă din cauza creşterii numărului de infectări cu coronavirus, transmite dpa.

Toscana, Liguria, Abruzzo şi Trentino au fost desemnate zone portocalii de către Ministerul Sănătăţii. Acest lucru înseamnă că barurile şi restaurantele trebuie închise. Localnicii nu pot părăsi zona în care locuiesc decât în situaţii de urgenţă. Restricţiile vor fi în vigoare timp de 15 zile într-o primă fază, a informat ministerul italian.

Românii, direct vizați de carantină

Majoritatea regiunilor Italiei sunt considerate în prezent zone galbene. Aici restricţiile au fost relaxate. Totuşi, în întreaga ţară continuă să fie în vigoare restricţii de circulaţie pe timp de noapte.

De la începerea pandemiei de coronavirus, în Italia au fost contabilizate 2,7 milioane de cazuri de coronavirus. Dintre acestea 13.500 de cazuri au fost înregistrate în ultimele 24 de ore.

Directorul general al Agenției pentru Medicamente a precizat  acum câteva zikle că, din aprilie, Italia va putea vaccina zece milioane de oameni pe lună. Anunțul a fost făcut în cadrul unui interviu pentru cotidianul italian Corriere della Sera. Directorul general mai spune că, în apropierea Paștelui, autoritățile vor avea capacitatea să imunizeze acest număr de persoane și speră chiar să-l depășească.

Țară cu peste 60 de milioane de locuitori, Italia a fost focarul european al pandemiei. Are peste două milioane și jumătate de infectări și se apropie de 95 de mii de decese provocate de virus.