Măsurile anti-COVID din China ar putea fi ajustate. Vice-premierul recomandă optimizarea politicilor de testare, tratare şi carantinare

Declarația făcută de vice-premierul Sun Chunlan a venit după ce oraşele din China au adoptat o abordare concentrată pe gestionarea focarele de infecție, prin cele 20 de noi măsuri decise de guvern în urmă cu aproape trei săptămâni.

„Ţara se confruntă cu o nouă situaţie şi cu noi sarcini în prevenirea şi controlul epidemiei pe măsură ce patogenicitatea virusului Omicron slăbeşte, mai mulţi oameni sunt vaccinaţi şi se acumulează experienţă în limitarea virusului”, a declarat Sun Chunlan, conform informațiilor transmise de Xinhua.

Sun Chunlan a spus că țara trebuie să îmbunătăţească imunizarea întregii populaţii

De asemenea, Sun Chunlan a susținut că guvernul „a pus întotdeauna sănătatea şi siguranţa oamenilor pe primul loc şi a tratat eficient incertitudinile situaţiei generate de COVID-19 cu o strategie consecventă şi măsuri flexibile de combatere a virusului”.

Aceasta a spus și că ţara trebuie să îmbunătăţească imunizarea întregii populaţii. Guvernul chinez a anunţat recent că va creşte rata de vaccinare pentru bătrâni şi copii, cele mai vulnerabile categorii ale populaţiei.

Potrivit vice-premierului, China va adopta o „abordare mai umană” pentru a combate focarele de infecţie.

Un oraș marcat de revolte se află în fruntea schimbărilor

Trebuie menționat că orașul Guangzhou, capitala provinciei Guangdong, unde au avut loc revolte şi tulburări, este în fruntea schimbărilor, relaxând restricţiile şi permiţând contactelor apropiate ale cazurilor de COVID să fie carantinate acasă, scrie sursa menționată.

La rândul lor, oraşele Chongqing şi Dongguan, tot în provincia Guangdong, au anunţat că persoanele care au avut contacte apropiate cu pacienţii infectaţi pot să stea în carantină acasă.

Un district din oraşul Ordos din regiunea autonomă Mongolia Interioară a oprit joi, temporar, toate testele COVID din cauza temperaturilor scăzute, presa de stat evidenţiind că decizia demonstrează partea „umană” a modului în care autorităţile controlează epidemia.

China a ridicat restricțiile anti-COVID din zona unde se află cea mai mare fabrică iPhone din lume

Amintim că autoritățile din China au decis anterior să ridice restricțiile din orașul Zhengzhou, unde se află cea mai mare fabrică de iPhone din lume. Decizia a venit după ce săptămâna trecută a izbucnit o revoltă în interiorul unității.

În Zhengzhou se află „iPhone City”, un campus de producție vast deținut de producătorul taiwanez Foxconn, care găzduiește în mod normal aproximativ 200.000 de muncitori care fabrică produse pentru Apple.