Coșurile de mână din hypermarketurile din București ar putea fi interzise de luni, spun sursele Digi 24. Acestea ar putea reprezenta un alt factor de risc de infectare cu coronavirus, având în vedere că toată lumea le atinge.

Măsura deja a fost implementată în Argeș

La finalul lunii noiembrie, autoritățile din județul Argeș au decis să impună supermarketurilor din tot județul să renunțe la coșurile de cumpărături, întrucât ar reprezenta un factor de risc epidemiologic în infectarea cu Covid-19.

În plus, în magazinele în care se formează cozi la casele de marcat, Prefectura Argeș recomandă montarea unor panouri de pexiglas.

„Ținând cont de numărul ridicat al cazurilor de infectări cu noul coronavirus, dar și de faptul că se apropie minivacanța de 1 decembrie și perioada sărbătorilor de iarnă, prefectul Emanuel Soare a stabilit, împreună cu reprezentanții operatorilor economici, să fie implementate mai multe măsuri de limitare a aglomerării și a riscului de transmitere a virusului SARS-CoV-2”, se arată în comunicat.

Amenzi pentru nerespectarea măsurilor

Una dintre principalele măsuri anti-Covid o reprezintă renunțarea la coșurile de cumpărături din supermarket, întrucât ar reprezenta un factor de risc de infectare cu coronavirus.

„De comun acord, s-a stabilit să se renunțe la coșurile de cumpărături de mână, care reprezintă un factor de risc epidemiologic. În același timp, vor fi montate mai multe dispensere cu dezinfectant, pentru igienizarea mâinilor.

Angajații supermarketurilor și agenții de pază vor fi mai vigilenți și vor îndemna clienții să respecte normele de protecție sanitară – în special purtarea corectă a măștii și păstrarea distanței fizice.

În caz de nevoie, va fi limitat accesul clienților în magazin. În același timp, instituțiile cu atribuții de control vor continua verificările, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală amenzile fiind între 500 și 2500 lei.”, precizează autoritățile din Argeș.