Când va apărea certificatul digital european pentru COVID în România?

Potrivit celor spuse de Andrei Baciu la Senat, certificatul digital european pentru COVID-19 va apărea la 1 iulie și va exista un website prin care acest certificat va putea fi descărcat pentru una din următoarele situații: vaccinat, testat sau vindecat.

Certificatul digital european pentru COVID va apărea la 1 iulie şi are rolul de a facilita călătoriile între statele membre la nivel european. Chiar astăzi a avut loc o şedinţă cu toate instituţiile implicate pentru a finaliza toate detaliile necesare. Statul român va face acest lucru. Va fi un website prin care acest certificat va putea fi descărcat pentru cele trei situaţii  începând cu data de 1 iulie. Nu există în momentul de faţă în România posibilitatea folosirii acestui certificat. Oficial, în România, acest certificat digital european pentru COVID-19 va deveni operaţional la 1 iulie. O să fie un QR code, o să-l avem şi pe telefon şi se vor evita cozile la graniţă”, a declarat secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii.

Coronavirus în România 10 iunie!

Până astăzi, 10 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.079.427 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.043.604 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 133 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 54 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până astăzi, 31.531 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin