Ministerul Educației a transmis o cerere către Ministerul Sănătății în privința desfășurării procesului de învățământ în contextul actual al pandemiei de coronavirus.

Astfel, conform documentului, ministrul Sorin Cîmpeanu a solicitat analizarea propunerii „de modificare a Ordinului nr. 3235/93/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, cu modificările și completările ulterioare, astfel încât școlile trec în sistem online numai în situația în care la nivelul localității este declarată starea de carantină.”

Bucureștiul, la un pas de carantină

Amintim că, Bucureștiul este la un pas de a intra în carantină, prefectul Capitalei, Alin Stoica, anunţând marţi că indicele de infectare cu COVID-19 comunicat de DSP este de 6,22 la mia de locuitori. În aceste condiții, cel mai probabil miercuri va fi convocat Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU).

„Indicele comunicat de DSP este de 6,22 la mie, fapt care ne determină să cerem tuturor membrilor CMBSU ca până la finele zilei să ne transmită propuneri. În acelaşi timp, aşa cum am discutat ieri, aşteptăm analiza DSP (…) După ce primim la finele zilei propunerile, convocăm CMBSU online, cel mai probabil în cursul zilei de mâine”, a spus prefectul Bucureștiului, Alin Stoica.

Dezbateri la Guvern privind măsurile ce ar putea fi luate

Discuțiile despre carantinarea Capitalei sunt pe agenda autorităților de câteva zile. În urmă cu o zi au avut loc dezbateri la Guvern, între premier, primarul general al Capitalei şi cei şase primari de sector. S-a vehiculat după finalul ședinței posibilitatea de a se introduce restricții dure. Doi dintre primarii de sector, Ciprian Ciucu de la 6 şi Daniel Băluţă de la 4 au spus ce se poate face pentru a se evita o carantinare al Capitalei.

„Problema este că populaţia a cam obosit să se conformeze unor astfel de măsuri şi tot ce avem de făcut nu este să luăm măsuri suplimentare, ci să le aplicăm, să le întărim pe cele care sunt deja existente. Nu îmi aduc aminte foarte clar şi distinct că cineva a spus să carantinăm Bucureştiul în weeekend şi am fost foarte atent”, a declarat Ciprian Ciucu.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea