Ministrul Educației a anunțat emiterea unui ordin de ministru, potrivit căruia, cursurile din școli vor fi reluate de la data de 30 septembrie în funcție de scenariile fieăcrui comitet de urgență în parte.

Aceasta a subliniat totodată faptul că școlile nu vor fi închise după finalizarea alegerilor locale. 

„La momentul acesta am emis un ordin de ministru, prin care, începând cu data de 30 septembrie vom relua cursurile în scenariile pe care comitetele județene pentru situații de urgență.

Deci nu e vorba că se închid școlile după alegeri! Din contră, există cadru legal de reluare a cursurilor începând cu 30 septembrie. Azi e o zi despre noi, pentru noi, o zi în care trebuie să ieșim la vot”, a declarat Monica Anisie.

Un nou București

Ministrul Educației s-a prezentat la încă de la primele ore și s-a declarat încrezătoare. Acceasta susține că a votat pentru „un nou București” și totodată a făcut un apel către cetățenii români să meargă la vo dacă își doresc o schimbare.

Potrivit acesteia, doar peste patru ani va mai exista o șansă la schimbare dacă acum nu va fi făcută alegerea corectă.

„Am votat astăzi cu foarte multă încredere că va fi bine şi că se poate să avem un nou Bucureşti. (…) Astăzi este o zi în care toţi cetăţenii trebuie să îşi exercite dreptul la vot şi cu toţii trebuie să înţelegem că se poate să schimbăm faţa Bucureştiului.

Astăzi este o zi despre noi, cetăţenii Bucureştiului, pentru noi, o zi în care trebuie să ieşim cu toţii la vot, o zi în care poate peste 4 ani ne vom uita şi vom spune: iată că se poate, vom avea un nou Bucureşti”, a afirmat Anisie.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a venit la vot însoţită de candidatul susţinut de PNL şi USR PLUS la Primăria Sectorului 2, Radu Mihaiu.