Alegeri locale 2020. Cum au votat Băsescu și Ciolacu dar mai ales ce le-au transmis aceștia românilor. Fostul președinte a dat și un sfat românilor care se vor prezenta la urne. Traian Băsescu le-a cerut bucureștenilor să dea un vot „util pentru ei”, pentru a schimba lucrurile în oraş.

„Am votat, cred că bucureştenii vor reuşi să dea vot util pentru ei. Deocamdată, televiziunile i-au sfătuit să dea vot util pentru partide. Eu îi sfătuiesc să dea un vot util pentru ei, să aleagă pe cel care poate schimba lucrurile în Bucureşti. Le doresc o zi bună bucureştenilor”, a declarat duminică Băsescu, la ieşirea de la urne.

Alături de Traian Băsescu, la votul pentru alegerile locale 2020, s-a prezentat și soţia sa, Maria Băsescu.

La rândul său, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, la ieşirea de la urne, că are speranța că „perioada umilinţei faţă de medici, profesori, copii, părinţi şi bunici” va lua sfârșit.

„4 ani atât municipiul cât şi judeţul vor fi pe mâna unor adevăraţi administratori şi cu siguranţă că vor continua dezvoltarea atât a municipiului cât şi a judeţului, sper ca în acelaşi ritm în care s-au dezvoltat în ultimii patru ani. Sunt ferm convins că şi bucureştenii astăzi vor alege continuitatea şi vor alege oamenii care le-au fost alături în această perioadă dificilă şi vor vota oamenii care au realizări şi care nu fac promisiuni. Cred că perioada umilinţei faţă de medici, profesori, copii, părinţi şi bunici astăzi (…) ia sfârşit în România”, a declarat Ciolacu.

Liderul PSD a apreciat faptul că prezenţa la vot, până la această oră, este dublă faţă de alegerile trecute.

„S-a întâmplat acelaşi fenomen pe care eu l-am anunţat, exact ca în Polonia, s-au făcut nişte estimări pesimiste, iar votul va fi optimist, şi prezenţa la vot la fel”, a menţionat acesta.

În opinia sa, românii ar trebui să iasă în număr mare la vot pentru că astăzi nu alegem oameni politici, astăzi nu alegem doctrine, astăzi alegem continuitate şi siguranţă.