„La propunerea specialiștilor, am formulat câteva propuneri pentru Guvern”, a transmis Ludovic Orban, care a enumerat și câteva din „cele mai importante măsuri”.

Măsurile impuse în lupta cu pandemia

Ludovic Orban a vorbit despre „posibilitatea limitării programului pentru terase. Această limitare urmează să fie decisă de Comitetul Național pentru Situații de Urgență”.

Orban a menționat și „limitarea numărului de oameni la terase. Măsura pe care o vom impune este acea de a limita numărul clienților. Unele terase sunt cluburi mascate, unde evident riscul epidemologic este destul de ridicat. Propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență este acea de a impune obligativitatea portului măștii și în aer liber, în anumite spații, în anumite intervale orare”

Spații unde distanțarea fizică nu este posibilă

Ludovic Orban a menționat și limitarea accesului pe faleze. Acesta a spus că sunt multe locuri unde distanțarea fizică nu este posibilă. Conform celor spuse de acesta, este vorba despre peroanele de așteptare din gări sau stațiile mijloacelor de transport în comun.

Premierul a spus că „sunt foarte multe zone în aer liber cu astfel de aglomerări. Este vorba de diferite târguri sau festivități. De asemenea, pe cursele feroviale, sunt peroane de așteptare unde nu se poate păstra distanța fizică. De asemenea, în stații ale mijloacelor de transport se crează o aglomerație foarte mare”.

Acesta a adăugat că permite  „adoptarea unor astfel de decizii la propunerea direcțiilor de Sănătate Publică.”

Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea