Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat luni că noile cazuri de infecție cu COVID-19 arată că România se află pe ”o cocoașă” în evoluția pandemiei, adăugând că ”unii bagatelizează munca de 3 luni” în ceea ce privește măsurile de protecție.

Astfel, în aceste zile asistăm la o creştere a numărului de cazuri de COVID – 19, având o transmitere comunitară accentuată. Tătaru anunţă că, dacă evoluţia va fi nefavorabilă, autorităţile se gândesc să impună unele restricţii în anumite zone, acolo unde se observă o transmitere comunitară accentuată.

”Este grav acest lucru”

Tătaru le-a transmis parlamentarilor din opoziţie care au iniţiat o moţiune simplă împotriva sa că nu e cazul să grăbească politica peste momentul medical.

”Aş fi vrut să gândim un pic altfel”, a afirmat ministrul, conform romaniatv.net.

„Ne-am oprit pe parcursul unei pante descendente. Iar astăzi mai facem o cocoașă cu noile cazuri, după o perioadă de relaxare, văzând și că o mare parte a românilor nu respectă măsurile de protecție. Unii bagatelizează munca de 3 luni”, a spus Ministrul Muncii.

”Ne apropiem de un moment când o să vedem că avem o dublare sau triplare a numărului de cazuri pe zi.

Este grav acest lucru, în condițiile în care marea masă a românilor a respectat restricțiile. Și nu e corect ca acum să strici ce s-a muncit până acum. Încă există virusul în comunitate.

Moțiune depusă la Parlament împotriva lui Tătaru

Cred că politicul a venit prea repede peste sanitar. Iar economicul ne arată unde suntem”, a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Tătaru mai spune că nu vrea să intre în polemică în această perioadă de pandemie.

În context, trebuie precizat faptul că moţiunea ”Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre”, depusă de PSD, va fi dezbătută marţi, iar miercuri va fi votată.

Tătaru și-a acuzat însă adversarii politici că nu au ieșit în față în perioada dificilă, ”când 1500 de oameni mureau, când peste 24.000 de oameni erau infectaţi, când 3168 de cadre medicale erau infectate, când 11 cadre medicale mureau”.

”Aceşti domni care acum caută diverse motive, ba mai mult bagatelizează ce s-a întâmplat în această perioadă”, nu erau de văzut atunci, acuză ministrul Sănătății.