Desi Statele Unite sunt patria celor mai mari producatori de tigarete, marfa contrafacuta este totusi la ea acasa.  Grupul Philip Morris USA a facut plangere penala impotriva a 105 de retaileri din New Jersey si New York care au permis fara nicio retinere vanzarea de pachete de tigarete marca Marlboro, contrafacute. 

Compania le cere reclamatilor sa opreasc iemdiat vanzarea marfii contrafacute, sa permita inventarierea stocurilor si, mai ales, sa divulge numele companiei furniozare de flasuri. 

Falsurile au fost descoperite la un control de rutina al angajatilor Philip Morris care „colinda” prin majoritatea magazinelor si cumpara pachete de tigari ale firmei, pentru a observa felul in care sunt asezate pe raft, vandute si pastrate. A

Acest incident vine la scurt timp dupa ce Philip Morris a dat in judecata doua companii care existau numai pe internet, ce pretindeau ca pot importa la un pret foarte avantajos Marlboro, Parliament si Virginia Slims. Tigarile erau veritabile, insa erau de contrabanda, iar marfa a fost confiscata. 

Sursa: CNN Money