Motivul pentru care se dorește amendarea celor din PNL Iași este simplu, aceștia nu au purtat măștile de protecție la ședința partidului. Liderul USR Iași acuză PNL Iași că nu sunt un exemplu.

“Au reînfiinţat USL şi acum se simt pe cai mari, mai presus de lege. Baronul pesedist Chirica şi baronul penelist Alexe au adunat într-un restaurant peste 100 de membri de partid, fără măşti, fără distanţare socială.

Pe la televizor, PNL aruncă vina în stânga şi în dreapta pentru că oamenii nu se mai sinchisesc de Covid, dar liderii lor sunt primii care încalcă regulile, iar toţi ceilalţi se iau după ei. Se întâmplă asta la doar o zi după declaraţia managerului de Boli Infecţioase din Iaşi care avertiza că spitalul mai are un singur pat liber la terapie intensivă şi în săptămâna în care România a înregistrat cele mai multe cazuri din ultimele luni.

În loc să se preocupe de sănătatea ieşenilor, îi vedem în adunări de partid ce se pot transforma in focare de Covid. În loc să fie un exemplu, ei arată că pentru noul USL regulile sunt tot facultative.

Aștept de la Poliția Română să se sesizeze și să-i sancționeze pe cei doi baroni. Legea e lege pentru toți și pentru Rareș Bogdan, și pentru Alexe și pentru Chirica”, afirmă Cosette Chichirău, candidatul USR-PLUS la Primăria Iaşi.

Ședință fără respectarea regulilor

Publicația 7iași informează că reuniunea ar fi avut loc în spațiul unui restaurant, fără a fi respectate normele de distanțare socială sau obligativitatea purtării măștii. Potrivit presei locale, la eveniment au participat aproximativ 100 de persoane. Totodată, distanța dintre scaune nu este nici pe departe de un metru și jumătate.

Potrivit normelor în vigoare, evenimentele private la interior nu pot depăși 20 de participanți, în timp ce evenimentele organizate la exterior trebuie să se încadreze în limita a 60 de persoane.

Liberalii susțin însă într-o postare pe rețelele de socializare că toate rigorile legii au fost respectate. Spațiul ar fi fost unul public, mai exact un cort de evenimente, cu o capacitate de 600 de persoane.

Mai mult, PNL Iași susține că participanții au păstrat distanța de 1,5 metri și au purtat măști. La eveniment a participat ministrul Mediului Costel Alexe și primarul Mihai Chirica.