Târgul de Crăciun din Sibiu se deschide vineri. Nu toți românii vor avea acces la acest important eveniment. Doar persoanele care vor prezenta dovada unui certificat verde vor putea vizita și vor avea voie în incinta special amenajată.

Conform organizatorilor, Târgul de Crăciun din Sibiu se va deschide vineri, 26 noiembrie. Accesul va fi permis doar persoanelor care au certificat verde, au anunțat organizatorii. Târgul va fi deschis între orele 11:00 și 21:00. El se va desfășura în perioada 26 noiembrie – 2 ianuarie

Cei care au făcut posibil Tărgul de Crăciun de la Sibiu au spus că au depus toate eforturile pentru a oferi o experienţă cât mai în siguranţă, pentru toţi participanţii, atât public cât şi expozanţi.

În ce condiții se va intra la Târgul de Crăciun de la Sibiu

„Ne-am concentrat toate eforturile înspre a oferi o experienţă cât mai în siguranţă, pentru toţi participanţii, atât public cât şi expozanţi. Avem încheiate mai multe parteneriate, cu diferite companii şi instituţii, pentru a oferi publicului o experienţă cât mai plăcută, chiar şi în aceste condiţii atipice”, a declarat organizatorul Târgului de Crăciun, Andrei Drăgan Răduleţ.

Spre deosebire de anii trecuți, Târgul de Crăciun din Sibiu se va organiza într-un perimetru închis, astfel că organizatorii vor putea să îi verifice pe vizitatori. Accesul se va face în baza certificatului verde valid, eliberat conform cerinţelor autorităţilor, în urma vaccinării sau a trecerii prin boală în ultimele 180 de zile. Cei mici, sub 12 ani, vor putea intra la târg doar însoţiţi de un adult, care, la rândul său, trebuie să îndeplinească unul dintre criteriile de mai sus.

Ce atracții îi așteaptă pe români

Voluntarii Crucii Roşii vor testa săptămânal toate persoanele care lucrează la Târgul de Crăciun.

„Suntem foarte atenţi la fiecare detaliu şi am pregătit amănunţit toate aspectele ce ţin de siguranţa publicului. Vom avea grijă ca spaţiul să nu se aglomereze, prin urmare există posibilitatea ca, temporar, accesul persoanelor să fie restricţionat ca să nu depăşim criteriile de spaţiu impuse de autorităţi”, mai spune Andrei Drăgan Răduleţ.

Roata panoramică uriașă, cea mai căutată atracție din ultimii ani, va reveni în Piața Mare din oraș pe toată durata târgului. Totodată, patinoarul va fi funcțional pe întreaga durată a evenimentului, între orele 09:30 și 21:00. Cei care nu au echipament pentru patinaj îl pot închiria la fața locului pentru 15 lei, biletul de intrare costând tot 15 lei.

Târgul de Crăciun din Sibiu este un proiect cultural iniţiat în 2007, anul în care Sibiul a deţinut titlul de Capitală Culturală Europeană.