Este vorba despre pachetul de măsuri pentru eliminarea progresiei la rece pentru anul 2024, adoptat definitiv în Consiliul de Miniștri din Austria. Acesta reglementează alocarea ultimei treimi din scutirea de impozit, un total de 1,2 miliarde de euro.

Astfel, se vor reduce în continuare cotele de impozit pe venit și pe salarii. Mai mult, se vor majora prestațiile familiale și se vor majora integral sumele deductibile.

Părinții vor primi un ajutor de 700 de euro per copil

Alocația suplimentară pentru copii va fi majorată de la 550 la 700 de euro începând cu 1 ianuarie 2024. Persoanele care nu au dreptul la prima de familie deoarece impozitul pe venit este prea mic au dreptul la aceasta.

De asemenea, această sumă se aplică pe copil și pe an și poate fi solicitată în cadrul evaluării fiscale a angajaților pentru anul calendaristic anterior. Aceasta este menită să ofere o ușurare financiară pentru părinții singuri, persoanele care câștigă singure și familiile cu copii.

Autoritățile din Austria au anunțat mai multe măsuri

Amintim că autoritățile din Austria au anunțat mai multe măsuri. O altă măsură din cadrul acestui pachet este valorificarea deducerilor fiscale cu 9,9 la sută. Astfel, vor crește semnificativ următoarele:

  • deducerea pentru persoanele cu un singur venit;
  • deducerea pentru familiile monoparentale;
  • deducerea pentru copii;
  • suplimentul pentru mai mulți copii;
  • deducerea pentru întreținere.

Părinții din Austria s-au supărat pe Karl Nehammer

În altă ordine de idei, părinții din Austria s-au supărat pe Karl Nehammer. Cancelarul Austriei a fost criticat după ce a apărut o înregistrare în care spune că părinţii cu venituri mici ar trebui să le dea copiilor burgeri de la McDonald’s.

În videoclipul respectiv, Nehammer vorbeşte despre sărăcie înainte de a se plânge de modul în care este tratată foametea copiilor în presă.

„Deci ce înseamnă că un copil nu primeşte o masă caldă în Austria? Ştiţi care este cea mai ieftină masă caldă din Austria? Nu este sănătoasă, dar este ieftină: un hamburger la McDonald’s – 1,40 euro, dacă îi cumpăr cartofi prăjiţi, 3,50 euro. Acum, cineva susţine în mod serios că trăim într-o ţară în care părinţii nu-şi pot permite această masă pentru copilul lor. Dacă am prea puţini bani, mă duc să muncesc mai mult”, a spus Karl Nehammer.