Românii care vorbesc mai multe limbi străine pot câștiga între 3.500 de lei și 6.000 de lei pe lună

Românii care vorbesc fluent engleză, germană, poloneză sau spaniolă pot câștiga între 3.500 de lei şi 6.000 de lei net pe lună.

De exemplu, în anunțul de recrutare al SwiconGroup, un support specialist, persoanele care cunosc limba engleză şi limba germană vor primi lunar un salariu net între 5.500 de lei și 6.000 de lei.

Candidatul potrivit pentru acest post trebuie să aibă între un an și trei ani experienţă într-un post similar şi cunoştinţe solide de limbă engleză și limbă germană. Angajatorul oferă candidaţilor selectaţi tichete de masă şi abonament la Medicover.

De altfel, Devarti, care caută români ce au cunoștințe avansate de limbă poloneză, sunt organizaţi şi buni comunicatori, oferă salarii nete de 3.500 de lei pe lună, conform anunţului de recrutare consultat de Economica.net.

„Rolul implică atât activităţi de traduceri, cât şi colaborarea directă cu echipa din Germania. De asemenea, implică o înţelegere profundă a limbii germane, întrucât persoana pe care o căutam va acţiona ca un prim punct de contact pentru noi cu echipa din Germania”, scrie în anunțul de recrutare al firmei Royal Market.

Românii care vorbesc fluent limba spaniolă și limba engleză, recrutaţi pentru activităţi de help desk, vor primi salarii nete cuprinse între 2.400 de lei și 5.000 de lei lunar. Se lucrează în regim remote.

Muncitorii din Sri Lanka primesc salarii de 4.o00 de lei în România

În fiecare an, crește numărul muncitorilor din Sri Lanka, veniți să lucreze în România, iar unii dintre ei câștigă salarii mai mari decât angajații români. Oamenii au venit în țara noastră pentru că, aici, primesc un salariu mult mai mare, fiind dispuși chiar să învețe limba română.

„Cred că România e cea mai bună. Iau 4.000 de lei salariu, am masa şi cazarea asigurate. Îmi place”, a declarat un muncitor din Sri Lanka, stabilit de cinci ani în România, care lucrează în industria alimentară, pentru Observator.

Potrivit sursei citate anterior, angajatorii români caută muncitorii din Sri Lanka pentru că sunt mai harnici decât românii și foarte serioși.

„Sunt plătiți mai bine decât românii pentru că muncesc mai mult decât românii. Ei sunt mult mai disponibili decât românii. Sunt străini care dacă legea ar permite, ar munci 25 de ore pe zi”, a explicat un director HR.

În 2018, erau doar 7.000 de muncitori din Sri Lanka în țara noastră, dar în 2022 s-au strâns 100.000.