Gabriela Firea anunță că Primăria Generală va continua programul prin care se oferă sprjin financiar pentru cuplurile care nu pot avea copii și aleg să apeleze la procedurile de reproducere umană asistată – fertilizare in vitro (FIV).

”Cuplurile care nu au reuşit să-şi depună dosarul la ASSMB au o nouă posibilitate de înscriere începând cu 1 ianuarie 2020. Atunci, alte 1.000 de cupluri vor intra în proiect şi vor primi sprijin financiar în valoare de 13.800 lei/cuplu”, a precizat edilul general, într-o postare pe Facebook.

Toate cele 1.000 de locuri disponibile anul acesta în cadrul proiectului ”O şansă pentru cuplurile infertile – FIV 2” au fost ocupate în mai puţin de trei luni, arată Gabriela Firea.  Ea a menţionat că până în prezent s-au născut 150 de bebeluşi prin acest program.

Pe 15 iunie, Primăria Capitalei anunţa debutul înscrierilor pentru proiectul FIV – 2. Beneficiarii sunt cuplurile cărora medicul specialist în obstetrică-ginecologie, cu competenţă în tratamentul infertilităţii cuplului şi reproducere umană asistată, le-a diagnosticat o afecţiune incompatibilă cu reproducerea pe cale naturală.

În 2018 şi 2019, un număr 2.000 de cupluri s-au înscris în programul derulat de Primăria Capitalei, în baza căruia bucureştenii primesc 3.000 de euro pentru a achita analizele şi procedura FIV (fertilizare in vitro).

Regulamentul poate fi consultat pe site-ul ASSMB, la secţiunea Proiect FIV2.