Anunț important despre programul „Casa verde fotovoltaice”. Toți cei care sunt interesați să îşi monteze panouri fotovoltaice pot încasa de la stat o subvenţie de 20.000 de lei de la stat. Următoarea sesiune de finanțare din cadrul programului va avea loc chiar săptămâna aceasta.

Astfel, între 6-8 iunie 2023 vor putea depune actele cei care au domiciliul în regiunea de nord-vest. Sunt vizate județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu-Mare, Sălaj. Perioada de înscrieri pentru această regiune se va încheia pe 8 iunie 2023 ora 23:59.

Fondurile s-au epuizat în 5 minute

În urmă cu o lună, AFM a arătat că fondurile alocate pentru Programul „Casa verde Fotovoltaice” destinate regiunii Nord-Est au fost epuizate în primele 5 minute de la deschiderea sesiunii.

Finanțarea acordată fiecărui solicitant admis se ridică la valoarea de 20.000 lei, cu condiția unei contribuții proprii a beneficiarului de 2.000 lei.

Actele necesare pentru obținerea banilor

Cei care doresc să se înscrie în program au nevoie de următoarele acte:

  • actul de identitate,
  • certificatul de atestarea fiscală,
  • certificatul de atestarea fiscală privind impozitele și taxele locale de la primărie,
  • extrasul de carte funciară.

Solicitanții persoane fizice se pot înscrie în aplicația informatică destinată Programului Casa Verde Fotovoltaice accesând link-ul: https:depunerefotovoltaice.afm.ro, conform calendarului publicat. Pentru a preveni un blocaj din cauza suprasolicitării aplicației informatice, AFM recomandă accesarea link-ului de înscriere și de pe pagina de Facebook AFM.

Înscrierea solicitantului se va face prin completarea unor câmpuri predefinite și încărcarea documentelor necesare. Documentele trebuie să fie valabile la momentul înscrierii în aplicație. Documentele încărcate la momentul înscrierii în aplicație nu vor mai putea fi modificate sau reîncărcate ulterior.

Programul Casa Verde Fotovoltaice

Sesiunile de finanţare pentru „Casa Verde Fotovoltaice” va continua un program bine pus la punct. Astfel, cei interesați să aibă panouri fotovoltaice trebuie să aibă în vedere următoarele termene:

  • 6-8 iunie pentru Regiunea Nord-Vest (judeţele Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Sălaj, Satu Mare şi Maramureş) – buget de 240.020.000 lei;
  • 9 – 12 iunie în Regiunea Sud-Est (judeţele Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Vrancea şi Tulcea) – buget de 212.400.000 lei; 14 – 16 iunie în Regiunea Sud Muntenia (judeţele Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova şi Teleorman) – buget de 280.900.000 lei;
  • 19 – 21 iunie în Regiunea Sud-Vest (judeţele Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea) – buget de 174.300.000 lei;
  • 22 – 26 iunie în Regiunea Vest (judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş) – buget de 200.480.000 lei.
  • 27 – 29 iunie este perioada rezervată unităţilor de cult din toate regiunile, iar bugetul alocat este de 17,5 milioane de lei.

Bugetul total alocat programului „Casa Verde Fotovoltaice 2023” se ridică la valoarea de 1,75 miliarde de lei. Finanţarea acordată fiecărui solicitant admis se ridică la valoarea de 20.000 de lei, cu condiţia unei contribuţii proprii a beneficiarului de 2.000 de lei.