O mare companie anunță concedieri masive

Se anunță concedieri pe bandă rulantă. Compania de curierat FedEx a prezentat marţi un plan care vizează disponibilizarea a 5.500 până la 6.300 de angajaţi în Europa, în contextul în care se apropie de finalizarea procesului de integrare cu divizia TNT Express, transmite Reuters.

În 2016, grupul american FedEx a preluat operatorul european TNT Express, specializat în livrările între companii, în cadrul planului său strategic de a se extinde în Europa.

FedEx se așteaptă la economii de până la 350 de milioane de dolari

Marţi, compania a precizat că planurile vizând rezolvarea problemei celor două reţele europene care conectează aceleaşi zone geografice au fost comunicate reprezentanţilor angajaţilor europeni. Compania intenţionează să fuzioneze reţeaua aeriană a TNT cu operaţiunile overnight ale FedEx astfel că vor apărea reduceri de locuri de muncă la nivelul echipelor operaţionale şi al funcţiilor back-office.

“Chiar dacă este dificil, acest proces ne va permite să finalizăm integrarea reţelei şi să operăm ca o singură companie”, a declarat preşedintele FedEx Express Europe, Karen Reddington.

Prin reducerile de locuri de muncă, FedEx se așteaptă să economisească între 275 și 350 milioane de dolari anual începând cu anul fiscal 2024.

„Valoarea reală și calendarul economiilor rezultate din planul de reducere a forței de muncă depind de procesele și reglementările locale și de planurile sociale negociate și pot diferi de așteptările și estimările noastre actuale”, au mai transmis cei de la FedEx.

De asemenea, FedEx a declarat că cei afectați de concedieri vor primi „ o întreagă gamă de măsuri de sprijin”, care ar putea include realocarea către alte poziții și prioritate pentru locuri de muncă.

FedEx este prezentă în România din 2017

Nivelul redus al livrărilor realizate în Europa în ultimii ani au făcut ca TNT Express să înregistreze o creştere modestă şi au afectat rezultatele FedEx.

În România, începând de la 1 martie 2017, TNT a devenit furnizorul serviciilor FedEx în România fiind cel care a preluat şi livrează toate transporturile FedEx la nivel local.

FedEx Corporation este o companie americană de curierat și logistică. Compania a fost înființată în anul 1998, cu numele de FDX Corporation, după care a fost redenumită în FedEx Corporation în ianuarie 2000. Istoria companiei începe din 1971, prin înființarea Federal Express