ANAF a anunțat că, de la data de 8 ianuarie, aplicațiile puse la dispoziția contribuabililor vor putea fi utilizate doar cu ajutorul unor versiuni noi de Windows.

„Începând cu 8 ianuarie 2023, aplicațiile puse la dispoziția contribuabililor (pdf-urile inteligente) vor putea fi utilizate numai pe sisteme de operare aflate în suport la producător și cu toate update-urile la zi”, a transmis Agenția Națională de Administrare Fiscală.

Microsoft a anunțat că sistemele de operare vor trebui actualizate

Totodată, Microsoft a anunțat că, începând cu 10 ianuarie, nu va mai susține sistemele de operare care nu sunt actualizate. Astfel, declaraţiile ANAF vor putea fi depuse folosind sisteme de operare avansate, cum ar fi Windows 10 sau chiar Windows 11.

De asemenea, pentru instalarea noului sistem, pe lângă actualizările de tip software, vor fi necesare și cele de tip hardware.

Cerințele Minime pentru Windows 10 sunt:

  • Procesor: Procesor de 1 GHz sau mai rapid. Versiunea pe 64 de biți necesită un procesor care să suporte CMPXCHG16b, PrefetchW si LAHF/SAHF;
  • Memorie: 1 GB pentru 32 de biți sau 2 GB pentru versiunea pe 64 de biți;
  • Spațiu pe hard disk: 16 GB pentru versiunea de 32 biți și 20 GB pentru versiunea pe 64 biți;
  • Placă video: Placa video trebuie sa suporte DirectX9 sau mai bună;
  • Display: Laptopurile trebuie sa aiba rezolutie minimă de 1024 x 600 pixeli

Potrivit ANAF, această decizie este în conformitate cu standardele înalte de securitate stabilite la nivel mondial.

„Cu scopul de a mări gradul de reziliență și de a asigura securitatea resurselor și a sistemelor informatice, la nivel global au fost actualizate procedurile și politicile de securitate. In acest scop, pentru a nu afecta procesul de digitalizare a Ministerului Finanțelor (ANAF) și pentru a urma standardele înalte de securitate stabilite la nivel mondial, va informam ca începând cu 08.01.2023 aplicațiile puse la dispoziția contribuabililor (pdf-urile inteligente) vor putea fi utilizate numai pe sisteme de operare aflate in suport la producător și cu toate update-urile la zi”, transmite ANAF într-un comunicat.

Microsoft vrea să detroneze motorul de căutare Google cu ajutorul inteligenței artificiale

Vă reamintim că Microsoft dorește să implementeze tehnologia ChatGPT în motorul de căutare Bing, pentru a revoluționa modul în care funcționează motoarele de căutare.

Toate motoarele de căutare actuale funcționează în același mod de bază: se introduce o întrebare sau anumite cuvinte cheie și vom primi o listă de linkuri care, în cel mai bun caz, conține informațiile dorite. Dar ce s-ar întâmpla dacă motoarele de căutare ar renunța la linkuri și ar folosi inteligența artificială pentru a oferi informații direct?

În curând, Bing ar putea funcționa în acest mod. Potrivit unui raport al publicației The Information, Microsoft plănuiește să îmbunătățească motorul său de căutare Bing cu inteligența artificială care alimentează ChatGPT, un chatbot de ultimă generație dezvoltat de OpenAI.

Actualizarea, care ar putea fi lansată până la sfârșitul lunii martie, ar putea oferi în sfârșit Bing un avantaj competitiv față de Google.