Potrivit Administrației Prezidențiale, președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri, 4 noiembrie, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

Mai precis, este vorba despre Legea prin care se reduce cu 50 de procente impozitul pentru clădirile și terenurile utilizare pentru prestarea de servicii turistice, în cazul celor care încasează venituri doar pe parcursul unei perioade de timp.

Ce se arată în Legea promulgată de către Klaus Iohannis

Impozitul pe clădirile aflate în proprietatea persoanelor fizice și juridice care sunt utilizate pentru prestarea de servicii turistice, pe o durată de cel mult 180 de zile consecutive sau cumulate, în cursul unui an calendaristic, se reduce cu 50%. Reducerea se aplică în anul fiscal următor celui în care este îndeplinită această condiție”, este modificarea adusă Codului Fiscal.

Trebuie menționat că această modificare intră în vigoare de la data de 1 ianuarie anul viitor.

Ce alte decrete a mai semnat președintele

Administrația Prezidențială informează că șeful statului a mai semnat alte decrete printre care:

  • Decretul privind promulgarea Legii pentru completarea articolului 38 din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice
  • Decretul privind înaintarea în gradul de general-maior– cu două stele, la trecerea în rezervă, a domnului general de brigadă – cu o stea Scornea Dorel din Serviciul Român de Informații.

Sursa anterior menționată informează că președintele a decretat și decorarea diplomatului Rene van der Liden.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 04 noiembrie a.c., decretul de decorare a domnului René van der Linden, diplomat, Președinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, 2005-2008.

Astfel, în semn de înaltă apreciere pentru importanta activitate diplomatică desfășurată în beneficiul relațiilor româno-olandeze, pentru deschiderea manifestată față de țara noastră, angajându-se profund şi dedicat la promovarea stabilității şi securității europene, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Mare Ofiţer domnului René van der Linden, diplomat, Președinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, 2005-2008”, transmite sursa menționată.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin