„În primul rând, vom încerca să utilizăm toate resursele financiare care vor fi la dispoziția României, în special cele din fonduri europene, din cadrul bugetului Uniunii Europene 2021-2027, dar și din cadrul planului național de recuperare, de redresare.

Vom aloca resurse importante pentru programe de susținere a companiilor: de la susținerea internaționalizării, susținerea digitalizării, susținerea accesului la piață, dezvoltarea – de exemplu, un premiu a fost acordat unui președinte de asociație care a propus, și noi am şi inclus deja în program, crearea de depozite regionale care să poată să permită preluarea produselor românești și distribuția lor într-un mod inteligent către piață, accesul la piață a produselor românești. Adică sunt foarte multe proiecte, programe.

Deci, asigurarea resurselor financiare e cea mai importantă pentru toate aceste programe. În ceea ce privește fiscalitatea, o spun din capul locului că nu vom crește taxe și impozite. O mai spun o dată, pentru că văd lansate, o dată la două zile apare câte o năzdrăvănie care este preluată fără să aibă niciun fel de legătură. Susţinem categoric cota unică de impozitare şi nu vom majora taxe și impozite”, a transmis Ludovic Orban după participarea la Topul național al firmelor private din România.

Ludovic Orban subliniază ca taxele și impozitele nu vor fi majorate

De asemenea, Ludovic Orban a declarat că obiectivul principal este relansarea economică iar taxele și impozitele nu vor fi majorate.

„Susţinem categoric cota unică de impozitare şi nu vom majora taxe și impozite. Este împotriva obiectivului fundamentul pe care îl are guvernul și anume, acela de a accelera relansarea economică. Pentru accelerarea relansării economice nu poţi să pui frână de tip fiscal, bariere de tip fiscal în relansarea companiilor și în ceea ce privește taxarea muncii.

Dimpotrivă, avem foarte multe programe de sprijin al companiilor, atât al întreprinderile mici și mijlocii, cât şi al companiile mari. De asemenea, am gândit un întreg sistem de susținere a realizării de noi investiții private fie de investitori români, fie de investitori străini. De asemenea, vom veni și cu alte măsuri de susținere pentru mediul de afaceri”, a adăugat premierul.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin