Conform sociologului, scăderea înregistrată de către Klaus Iohannis poate avea o singură explicație.

„Am verificat de două ori. Klaus Iohannis are 27%, sunt 14 procente scădere într-o lună și o săptămâna. Nu înțeleg de ce a căzut atât de mult, poate supărarea pe pandemie, e singura explicație”, a transmis Marius Pieleanu la Antena 3.

Klaus Iohannis a spus ce se va întâmpla în decembrie

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că alegerile parlamentare din acest an vor fi organizate, în ciuda numărului record de noi îmbolnăviri cu noul coronavirus.

Mai exact, șeful statului a explicat că România va organiza alegeri parlamentare pentru că experții pe care i-a consultat i-au spus că nu se impune amânarea lor. În același timp, președintele a dat ca și exemplu alegerile prezidențiale din SUA, țara cea mai afectată de noul coronavirus, unde peste 9,5 milioane de cetățeni s-au infectat, iar numărul morților a depășit 237.000.

Klaus Iohannis este de părere alegerile parlamentare pot avea loc, în condiții de siguranță.

”În momentul acesta, nu luăm în calcul amânarea alegerilor și experții spun că nu se impune amânarea alegerilor. Chiar azi loc alegeri în SUA, o țară mult mai greu lovită de pandemie, decât am avut în România.

Nu putem să ne legăm de un anumit număr, să vedem evoluția în întreg și să luăm măsuri și alegerile vor fi posibile.”, a precizat Klaus Iohannis, într-o conferință de presă.

La aceași conferință de presă, președintele Iohannis a dat vestea așteptată de toți românii. Șeful statului a anunțat când va ajunge vaccinul pentru coronavirus și a vorbit și despre modul în care acesta urmează să fie distribuit.

„Din cauza creșterii extrem de ridicate la nivel mondial și a capacității totuși destul de reduseă, vaccinul va ajunge în țările europene în mod etapizat. Pentru România, ne așteptăm ca prima tranșă primită să ajungă, în cel mai favorabil scenariu, în primul trimisetru al anului viitor.

Toate statele europene vor primi în același tim aceste tranșe, deci în momentul în care vaccinul va fi disponibil și va fi livrată prima tranșă, toate statele europene vor primi cota corespunzătoare din prima tranță, la fel și din a doua tranșă și așa mai departe”, a adăugat Iohannis.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin