Au pus din nou lacătul! Autoritățile din Alba Iulia au decis reimpunerea restricțiilor în contextul în care incidența a trecut de trei la mia de locuitori.

Așadar, activitatea cu publicul a restaurantelor și a cafenelelor în interiorul clădirilor este din nou interzis în Alba Iulia. Menționăm că, în prezent, rada de infectare este de 3,36 la mia de locuitori.

Amintim că măsura a fost luată miercuri, 3 februarie, de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (Alba).

Potrivit măsurii anterior menționate, începând de joi, 4 februarie, vor fi permise doar prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și a băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.

Mai mult decât atât, barurile, cluburile și discotecile vor fi închise.

Au pus din nou lacătul! Evenimentele sunt interzise

CJSU Alba a mai decis interzicerea organizării și desfășurării în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice sau private și a altor evenimente culturale, precum organizarea de evenimente private atât în spațiile deschise cât și în cele închise.

Circulația în interiorul orașului pentru persoane aflate în grupuri mai mari de 6, care nu aparțin aceleiași familii, a fost interzisă, la fel și formarea acestor grupuri.

Autoritățile locale informează că aceleași măsuri au fost luate și pentru comuna Ciugurd. Acolo, rata de infectare a fost, miercuri, de 4,30 la mia de locuitori.

Amintim că măsurile aceste se aplică timp de două săptămâni și vor fi reevaluate la finalul celor 14 zile.

În ultimele zile, rata incidenței în Alba Iulia a fost de peste 3 la mia de locuitori. În ceea ce privește numărul de cazuri, în ultimele două săptămâni, au fost depistate 634 cazuri de infectare cu virusul necruțător. Dintre acestea 257 de cazuri au fost din Alba Iulia.

Întregul document poate fi consultat AICI.