Este dezastru total în Marea Britanie după ce ministrul britanic al sănătăţii Matt Hancock a declarat că un al doilea „lockdown” la nivel naţional este una dintre soluţiile luate în calcul pentru a opri răspândirea coronavirusului. Oficialul britanic a subliniat, însă, că o asemenea măsură nu este una pe care și-o dorește.

„Dacă fiecare va respecta regulile, atunci noi vom putea evita viitoare lockdown-uri la nivel naţional, însă, fără îndoială, noi trebuie să fim pregătiţi să acţionăm dacă va fi necesar”, a declarat Hancock la BBC.

El a susținut că nu exclude această măsură, chiar dacă nu-și dorește acest lucru.

În context trebuie sub,liniat că noul coronavirus a făcut prăpăd în Marea Britanie, unde s-au înregistrat 42.000 de decese. În continuare, englezii se confruntă cu o creştere rapidă a numărului de noi cazuri de infectări de la sfârşitul vacanţei.

În Marea Britanie au fost instituite noi reguli după ce englezii au anunțat că intră deja în valul doi de COVID-19. Astfel, se vor da amenzi de până la 10.000 de lire pentru cei care nu vor respecta carantina și izolarea. Britanicii care nu vor respecta măsurile de autoizolare în cazul contaminării cu noul coronavirus vor fi pedepsiţi cu o amendă de până la 10.000 de lire sterline (11.000 de euro), a anunţat sâmbătă guvernul în cursul unei prezentări a noilor reguli vizând reducerea numărului de cazuri pozitive. Premierul Boris Johnson, care a declarat în această săptămână că Regatul Unit se confruntă cu al doilea val de COVID-19, a prezentat noile măsuri de restricţie aplicate locuitorilor din regiunile din nordul, nord-vestul şi centrul Angliei, cele mai afectate.

Printre aceste măsuri, guvernul britanic introduce obligaţia legală de autoizolare, cu începere de la 28 septembrie, pentru persoanele testate pozitiv sau cărora National Health Service (NHS) le cere acest lucru.

Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea