Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, consideră că este inevitabil ca ţara să se confrunte cu un al doilea val de coronavirus. Liderul din Downing Street a subliniat că, deşi nu îşi doreşte să impună pentru a doua oară carantina la nivel naţional, Guvernul s-ar putea vedea constrâns să introducă noi restricţii, transmite Reuters.

Potrivit unor relatări din presa britanică, Regatul Unit se gândeşte dacă să impună o nouă carantină la nivelul ţării, după ce numărul de cazuri aproape că s-a dublat la 6.000 pe zi, numărul de internări în spital a crescut, iar ratele de infectare au luat amploare în zone din nordul Angliei şi la Londra.

„Asistăm la venirea unui al doilea val… Este absolut inevitabil, îmi este teamă, că îl vom vedea în această ţară”, a declarat, vineri, Boris Johnson.

Creşterea puternică a numărului de cazuri în ţară înseamnă că Guvernul are nevoie să efectueze o evaluare permanentă şi nu a exclus introducerea de noi măsuri restrictive, scrie Agerpres.

„Nu vreau să vorbesc deloc despre o a doua carantină naţională”, a precizat Johnson, însă a adăugat: „Când vezi ce se întâmplă, trebuie să te întrebi dacă nu cumva trebuie să mergem mai departe”. Premierul spune totuşi că o nouă carantină este „ultimul lucru pe care îl doreşte cineva”.

Ministrul Sănătăţii: Vom face tot ce este necesar ca oamenii să fie în siguranţă

Ministrul britanic al Sănătăţii a atenţionat că propagarea noului coronavirus se accelerează în ţară, numărul internărilor în spitale dublându-se la fiecare opt zile, dar a evitat să spună dacă ar urma sau nu să fie impus un nou „lockdown”, luna viitoare.

Întrebat în mod repetat de reporterii Sky News în legătură cu perspectivele unei noi „închideri” a ţării, în octombrie, secretarul Sănătăţii, Matt Hancock, a afirmat că aceasta reprezintă o ultimă soluţie, dar că Guvernul va face tot ce este necesar să combată virusul.

„Numărul oamenilor din spitale se dublează circa la fiecare opt zile… Vom face tot ce este necesar ca oamenii să fie în siguranţă. Analizăm aceste lucruri”, a spus Hancock. Întrebat de un al doilea lockdown, responsabilul britanic a menţionat: „Nu vă pot da acest răspuns acum”.