Este informația momentului: China are un nou vaccin care are forma unui spray nazal. El este testat pe oameni si este cel de-al zecelea vaccin chinezesc prin care se încearcă oprirea temutului virus care a făcut prăpăd pe glob.

Testarea a început încă de miercuri și cele două instituții implicate sunt Beijing Wantai Biological Pharmacy Enterprise Co împreună cu Xiamen University şi cu Hong Kong University. Acestea au demarat testarea pe voluntari.

Potrivit informațiilor oferite de Mediafax, în ceea ce privește forma vaccinului, acesta are forma unui spray nazal, care a fost dezvoltat anterior ca vaccin pentru gripă. El a fost indicat pentru utilizare în rândul copiilor şi adulţilor care nu vor sau nu suportă injecţia cu ac,

Vaccinul intranazal este cel de-al zecelea vaccin testat în China pe oameni. Pulverizarea intranazală conţine virus gripal slăbit care transportă segmentele genetice ale proteinei vârf a coronavirusului. Administrat prin tractul nazal, acesta imită infecţia naturală a virusurilor respiratorii pentru a stimula răspunsul imun al organismului împotriva agentului patogen care provoacă Covid-19, potrivit Science and Technology Daily, o lucrare afiliată Ministerului Ştiinţei şi Tehnologiei din China.

Despre vaccimnul anti-Covid se vorbește zilnic și tot zilnic apar informații care să ne bucure sau să ne întristeze.

Reprezentatul României la OMS, Alexandru Rafila, a declarat la Antena 3 că vaccinul anticoronavirus nu va veni până la finalul anului în curs. Acesta a mai precizat că venirea vaccinului în luna decembrie și administrarea în luna ianuarie este doar o poveste.

„Asta este o poveste că vor veni în luna decembrie şi se administrează în luna ianuarie. Faptul că a existat o rezervare de vaccin din partea UE în raport cu compania Astrazeneca se datorează unui fapt extrem de simplu.

Comisia Europeană a finanţat, alături de SUA, dezvoltarea acestui vaccin. Nu compania Astrazeneca a plătit dezvoltarea, ci Comisia Europeană şi SUA.

Pentru Astrazeneca a fost o înţelegere pentru 300 de milioane de doze care ar putea fi mărită la 400 de milioane de doze, dar să vedem când va fi şi dacă va fi disponibil vaccinul de la Astrazeneca, având în vedere incidentul care s-a petrecut.

Atunci, nu putem face astfel de aprecieri că vaccinul vine până la sfârşitul anului”, a spus Alexandru Rafila, în emisiunea „Punctul de Întâlnire”, de la Antena 3.