Laura Codruța Kovesi are în continuare sprijinul președintelui Parlamentului European, Antonio Tajani. Potrivit jurnaliștilor de la G4 media, oficialul european se pregătește să îi scrie premierului Viorica Dăncilă “în semn de protest față de comportamentul inacceptabil” la care ar fi supusă fosta șefă a DNA. Laura Codruța Kovesi a fost pusă sub control judiciar. Documentul va fi transmis în numele Parlamentului European.
Aceleași surse susțin că Antonio Tajani va susține, în deschiderea sesiunii plenare a Parlamentului European, o declarație de sprijin pentru Laura Codruța Kovesi. El va sublinia că fosta șefă a DNA se bucură în continuare de susținere pentru ocuparea funcția de procuror-șef al Parchetului European. Ședința în care Tajani va vorbi va avea loc miercuri.
Decizia de a o sprijini pe Kovesi în continuare ar fi fost luată la Conferința președinților (liderii grupurilor politice și președintele PE), la propunerea co-președintei grupului Verzilor, Ska Keller.
”Marți a avut loc o întâlnire tehnică ce a precedat Conferința președinților. În urma discuțiilor, toate grupurile politice, mai puțin socialiștii, au dat un semnal pozitiv pro-Kovesi”, au susținut surse europene citate de G4Media.ro.
Joi va avea loc o nouă rundă de negocieri dintre Parlament și Consiliu privind numirea procurorului-șef european. Este cea de-a treia întâlnire, iar dacă nici de această dată nu se va ajunge la un acord, echipele de negociere se vor întâlni, din nou, pe 10 aprilie.