Acesta a subliniat că societatea va reuși să plăteasca toate datoriile pe care le are, cu mai puţin de 5 milioane de euro.
El a adăugat că mai are echipamente de recuperat din vechiul sediu al Realitatea TV, din Casa Presei.
Totuși, în cazul în care acest lucru nu va fi posibil, va avea alte echipamente în cel mult două săptămâni.
În același timp, Schwartzenberg a spus că îi va urmări în justiţie ”toată viaţa” pe cei responsabili de situaţia în care se află Realitatea Media în acest moment.
UPDATE:
Referindu-se la Sebastian Ghiţă, Schwartzenberg a subliniat că își dorește ca acesta să îşi ceară scuze echipei de la Realitatea TV pentru faptul că a intervenit în libertatea editorială. „Îmi doresc să aibă curaj să spună în faţa presei că a venit la mine şi mi-a spus că nu mai face faţă”, a mai spus el, ceea ce a determinat reorganizarea judiciară.
Totodată, Elan Schwartzenberg a subliniat că este susţinut din punct de vedere financiar şi de un puternic grup din <st1:country-region w:st="on"><st1:place w:st="on">Israel</st1:place></st1:country-region>, care îi poate asigura fondurile necesare pentru ieşirea din reorganizarea judiciară.
Realitatea TV a început să emită aseară, de la ora 18.00, din studiourile din noul sediu Willbrook. Emisia a început cu un News Alert prezentat de Diana Enache. Ruptura în cadrul postului Realitatea TV, așteptată de ceva vreme, s-a produs astfel.
Elan Schwartzenberg, patronul postului, a recuperat majoritatea echipamentelor tehnice din vechiul sediu de la Casa Presei, care i-a rămas lui Sebastian Ghiță, managerul Realitatea TV și deținătorul unui alt post de știri, RTV, care a început să emită pe 12 octombrie. Site-ul realitatea.net, al postului Realitatea TV, nu a putut fi accesat în dimineața aceasta preț de câteva zeci de minute, iar RTV are și ea o pagină de internet, rtv.net.