ByteDance a lansat TikTok Lite

ByteDance a introdus recent „TikTok Lite”, o nouă variantă a aplicației mobile. Cu ajutorul ei, utilizatorii cu vârsta peste 18 ani pot acumula puncte descoperind videoclipuri noi și prin completarea unor task-uri. Punctele obținute pot fi convertite în carduri cadou și folosite pentru a sprijini creatorii de conţinut.

Momentan, „TikTok Lite” a fost lansată în Franța, Spania, Coreea de Sud și Japonia. Poate fi descărcată din App Store şi din alte magazine pentru Android, fiind deja prezentă în Coreea de Sud şi Japonia.

„Să dai Like la conţinuturi, să urmăreşti noi creatori şi să descoperi conţinuturi sunt acţiuni care fac parte dintre diferitele metode ce permit câştigarea de puncte, pe care utilizatorii vor putea apoi să le cheltuiască pe o platformă de tranzacţionare.

Recompensele variază în funcţie de sarcinile îndeplinite şi de experienţa în aplicaţie, iar durata maximală de vizionare a videoclipurilor recompensate este cuprinsă între 60 şi 85 de minute”, au precizat reprezentanţii TikTok.

Cum poți face bani din TikTok?

TikTok este una dintre platformele de social media cu cea mai rapidă extindere, atrăgând în medie 650.000 de noi utilizatori în fiecare zi. Pentru creatorii de conținut, ea reprezintă un mediu propice pentru a genera venituri.

Metodele de monetizare variază în funcție de natura conținutului. În funcție de audiența țintă, există diverse modalități de a câștiga, printre care:

  • fondul pentru creatori TikTok;
  • postări sponsorizate;
  • marketing afiliat;
  • cadouri virtuale;
  • publicitate.

Charli D’Amelio este una dintre cele mai renumite figuri de pe TikTok. A generat venituri de aproximativ 17,5 milioane de dolari americani numai în anul 2021. Nu este singura. Mulți indivizi au reușit să strângă sume semnificative.

@charlidameliodraft♬ original sound – nadd🩹

Dacă respectați normele comunității și mențineți un profil de calitate, șansele de a câștiga bani sunt reale. Pentru cei interesați, criteriile de eligibilitate pentru „fondul pentru creatori” reprezintă un punct de referință esențial. Trebuie să aveți minim 18 ani, să aveți cel puțin 10.000 de urmăritori, să înregistrați cel puțin 100.000 de vizualizări în ultimele 30 de zile și să publicați conținut original.

Sesiunile „live” pot genera venituri substanțiale, în special pentru creatorii de conținut cu un public numeros. Acești influenceri pot primi donații de la spectatorii lor în timpul transmisiunilor „live”.