Nicolae Ciucă, vești bune pentru 2.500 de școli din România. Vor beneficia de o nouă finanțare

Totodată, premierul a explicat că programul respectiv reprezintă o țintă în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) și sunt vizate în mod special familiile vulnerabile.

„Este o măsură care va schimba radical viitorul multor copii şi le va asigura şanse la o viaţă bună”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Potrivit acestuia, Guvernul urmează să aprobe şi un un plan de acţiune al cărui scop este să crească cu cel puţin 25%, până în 2026, traficul feroviar, precum şi o OUG pentru racordarea la serviciile publice de alimentare cu apă a cetăţenilor din mai multe comunităţi.

Vor fi aprobate toate elementele care constituie jaloanele şi ţintele din cadrul PNRR

De asemenea, premierul a explicat că în şedinţa de Guvern vor fi aprobate toate elementele care constituie jaloanele şi ţintele din cadrul PNRR.

„Reprezintă, practic, cel mai important obiectiv pe care noi l-am avut în acest sfârşit de an, şi practic activitatea Guvernului (..) s-a centrat pe pe identificarea soluţiilor, astfel încât aceste jaloane şi ţinte să poată fi îndeplinite. Este cel mai important proiect naţional de redresare şi rezilienţă”, a mai spus premierul.

Nicolae Ciucă a explicat și că este „o sumă foarte importantă de bani, 30 de miliarde de euro, pe care trebuie să îi accesăm şi să îi gestionăm pentru a realiza reformele şi investiţiile solicitate prin implementarea acestui plan”.

A fost nevoie să accelereze viteza de lucru 

Acesta a spus și că a avut discuții aplicate cu membrii Guvernului, deoarece „a fost nevoie să accelereze viteza de lucru astfel încât să putem să ne apropiem de finalizarea acestui deziderat”.

„Vorbim despre proiecte şi reforme asumate, astfel încât beneficiile lor să fie resimţite de cetăţeni. (…) Printr-un Program pe care îl vom aproba în şedinţa de astăzi şi care reprezintă ţintă în PNRR, 2500 de unităţi de învăţământ din România vor beneficia de finanţare pentru a preveni părăsirea timpurie a şcolii, îndeosebi de către copiii din familii vulnerabile. Este o măsură care va schimba radical viitorul multor copii şi le va asigura şanse la o viaţă bună”, a completat premierul.