Prezentatorul TV Vladimir Soloviov a speculat în emisiunea pe care o găzduiește, ”The Evening with Vladimir Soloviov”,  cât va continua Europa să existe în forma actuală, dar și „cât va mai exista națiunea ucraineană”.

Am intrat în era unor schimbări geopolitice colosale

„Cred că am intrat în era unor schimbări geopolitice colosale”, a spus Soloviov într-un clip postat pe X, fostă Twitter.

„Anumite formațiuni accidentale, incapabile să mențină propria statalitate, s- ar putea să nu supraviețuiască acestei epoci”, a spus Soloviov.

El a adăugat:  ”Mă refer la statele baltice și  la întreaga Europă. Nu cred că granițele europene, în configurația lor actuală, vor continua să existe mult mai mult timp. Nu văd niciun motiv pentru care ar exista”.

Soloviov este un critic acerb al Occidentului, în special al NATO, fiind pe aceeași lungime de undă în comentariile sale cu opiniile președintelui Vladimir Putin.

Putin va „elibera” Ucraina!

Vladimir Soloviov a pus sub semnul întrebării existența Ucrainei „în starea sa actuală”, afirmând că „o națiune a cărei ideologie reprezintă o amenințare pentru noi nu poate exista lângă noi”, scrie Newsweek.

Potrivit lui Soloviov, Putin va „elibera” Ucraina, afirmație pe care, de altfel, a făcut-o  în repetate rânduri, de când a început invazia Rusiei în februarie 2022.

„Cel puțin, mi-aș dori să se întâmple asta”, a spus el. „Cred că, într-o anumită perioadă de timp, cu siguranță trebuie să se întâmple”, a declarat el.

Soloviov a promovat utilizarea armelor nucleare

De asemenea, Vladimir Soloviov a promovat utilizarea armelor nucleare ale Rusiei ca soluție la un potențial conflict cu țările NATO.

”Voi, aștia din NATO, sunteți cretini? Credeți că noi, cu tot stocul nostru gigantic de arme nucleare strategice și tactice, îi vom asculta pe cei care se opun utilizării armelor nucleare și care ne spun mereu: ‘ Nu, oprește-te! ? Nici măcar nu îi vom întreba”.

Soloviov este cunoscut pentru comentariile acide privind înfrângerea Ucrainei și desființarea aliaților săi occidentali. El a speculat, recent ,că Lisabona, capitala Portugaliei, unul dintre membrii fondatori NATO, ar trebui să facă parte din Rusia.

Rusia ar putea intensifica atacurile și ar putea câștiga acest război

 Ucraina și aliații săi occidentali sunt îngrijorați că Rusia ar putea intensifica atacurile asupra infrastructurilor energetice ale țării, înainte de venirea iernii, așa cum s-a întâmplat anul trecut.

Secretarul apărării american, Lloyd Austin, a avertizat luna trecută că Rusia ar putea înregistra succes în războiul său împotriva Ucrainei. Asta s-ar putea întâmpla dacă SUA nu își continuă sprijinul pentru această țară invadată.

În timpul unei audieri din Senatul SUA, Austin a fost întrebat cât de mult ar putea rezista Ucraina fără sprijinul militar american.

Chiar dacă ministrul Apărării nu a dat un termen exact, el a subliniat că „fără sprijinul nostru, Putin va avea succes.” Austin a avertizat că renunțarea la sprijinul acordat Ucrainei ar putea consolida poziția lui Vladimir Putin.