Equinor a anunţat luni că l-a numit pe Anders Opedal în funcţia de director general, în locul lui Eldar Saetre, care se va pensiona după mai mult de 40 de ani la cea mai mare companie de petrol şi gaze din Norvegia, transmite Reuters. Anders Opedal, care va conduce Equinor din 2 noiembrie, a fost unul dintre cei patru candidaţi interni de pe lista scurtă pentru această funcţie, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

El s-a alăturat companiei în 1997, a fost vicepreşedinte pentru tehnologie, proiecte şi lucrări de explorare, iar acum va avea dificila sarcină de a accelera transformarea Equinor într-o companie orientată spre investiţii în energia regenerabilă, a anunţat grupul al cărui acţionar majoritar este statul norvegian.

„Equinor este în faza preliminară a unor schimbări majore deoarece lumea trebuie să adopte acţiuni mai convingătoare pentru a combate schimbările climatice. Misiunea lui Anders va fi să accelereze dezvoltarea noastră ca o companie energetică extinsă şi să sporească valoarea ei în această perioadă de tranziţie energetică”, a afirmat preşedintele Jon Erik Reinhardsen.

În 2018, Saetre a schimbat numele companiei din Statoil în Equinor şi a promis majorarea investiţiilor în energia regenerabilă.