Scandalul plagiatului lui Nicole Ciucă continuă! A fost sesizat Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare

Pe fondul scandalului izbucnit recent, deputatul USR Mihai Polițeanu, anunță pe pagina sa de Facebook că a sesizat Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare în legătura cu teza de doctorat a prim ministrului.

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare este singurul organism care se poate pronunța cu privire la un posibil plagiat, spune deputatul USR, iar analiza unei astfel de lucrări se va face doar în urma unei sesizări. Alături de mesaj, Mihai Polițeanu a publicat și o fotografie cu sesizarea.

”Am sesizat Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) cu privire la posibilul plagiat al tezei de doctorat a prim-ministrului Guvernului României, Nicolae Ciucă. Am făcut acest lucru în baza art. 3 şi 4, Anexa nr. 3 din Ordinul nr. 5229/17.08.2020”, a anunţat, joi, Mihai Poliţeanu, pe rețeaua de socializare.

Cine îi va verifica lucrarea

Premierul Nicolae Ciucă a intrat recent în vizorul opiniei publice din cauza dezvăluirilor privind un posibil plagiat în cazul doctoratului său. Noi detalii ies la iveală acum cu privire la rectorul universităţii care se va ocupa de verificări.

În urma acuzaţiilor de plagiat aduse împotriva premierului Nicolae Ciucă, teza acestuia de doctorat va fi verificată de către Universitatea Naţională de Apărare “Carol I”.

Rectorul acesteia este nimeni altul decât generalul Dorin Corneliu Pleșcan, fostul şef de cabinet al lui Nicolae Ciucă pe vremea când acesta din urmă era șef al Statului Major.

Colonelul (la acea vreme) Dorin Corneliu Pleșcan a deţinut această funcţie între ianuarie 2015 şi ianuarie 2016, potrivit edupedu.ro.

Mai mult, la începutul mandatului său ca ministru al Apărării, Nicolae Ciucă i-a propus preşedintelui Iohannis, la începutul lunii noiembrie 2019, înaintarea la gradul de general de brigadă (cu o stea) a colonelului Pleșcan.

Decretele pentru avansarea în grad a mai multor persoane din cadrul Ministerului Apărării, serviciilor şi altor structuri ale statului au fost semnate de către Klaus Iohannis pe 28 noiembrie 2019, iar pe lista publicată de Administraţia Prezidenţială îl putem regăsi şi pe Dorin Corneliu Pleșcan.