Directorul Aeroportului Internaţional Iaşi, Cătălin Bulgariu, a declarat că au fost anulate cursele charter care urmau să transporte, în cursul zilei de vineri, muncitori sezonieri spre Germania.

Potrivit sursei citate, prima aeronavă trebuia să decoleze la ora 13:00, spre Baden-Baden, iar cel de-al doilea zbor, care avea destinaţia Nürnberg, trebuia să decoleze la ora 13:30.

Alte două zboruri au fost anulate și la Cluj, cu destinația Baden-Baden și Dusseldorf, după ce ieri aproape 2.000 de oameni s-au înghesuit în parcarea aeroportului, în ciuda măsurilor de distanțare socială.

Măsurile vin în urma scandalului declanşat de situaţia de pe Aeroportul din Cluj de joi

„Aşteptăm publicarea în Monitorul Oficial a unui ordin de ministru prin care se suspendă zborurile charter de astăzi (vineri – n.red.). A intrat în vigoare ordonanţa militară prin care se vorbeşte despre aprobarea curselor aeriene cu 48 de ore înainte de către statul român, ceea ce face ca astăzi (vineri – n.red.) şi mâine (sâmbătă – n.red.) să nu existe zboruri. Din acest punct de vedere, zborurile de la ora 13:00 au fost anulate. În acest moment încercăm să discutăm cu firmele de recrutare care să preia oamenii şi să îi ducă înapoi acasă, pentru că nu va fi niciun zbor astăzi (vineri – n.red.)”, a explicat Cătălin Bulgariu pentru Agerpres.

El a spus că aceste curse trebuiau efectuate în cursul zilei de joi, acestea fiind replanificate. Alte curse care urmau a fi efectuate în cursul zilei de sâmbătă au fost anulate la rândul lor.

Măsura survine după ce, în cursul zilei de joi, pe Aeroportul din Cluj s-au aflat peste 2.000 de persoane care au aşteptat, la mică distanţă unele de altele, să se îmbarce în aeronave spre Germania, unde urmau să lucreze ca sezonieri.

Sursă foto: INQUAM Photos, Raul Stef