Localitatea în care este primar nu a primit niciun leu din sumele rezultate din economiile înregistrate în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală către localităţile din judeţul Dâmboviţa.

La fel s-a întâmplat şi cu celelalte localităţi de pe Valea Dâmboviţei.

Dănuţ Gabriel Sandu a precizat că rămâne membru al Partidului Social Democrat, singurul partid în care a activat, scrie adevarul.

Redăm integral scrisoarea edilului:  

„Subsemnatul Sandu Gabriel Dănuţ, primar al comunei Voineşti din anul 2008, vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene PSD Dâmboviţa, vă aduc la cunoştinţă că demisionez din funcţia de vicepreşedinte al PSD Dâmboviţa, din următoarele motive:  

1. Sunt vicepreşedinte al Organizaţiei PSD Dâmboviţa din anul 2009, perioadă în care am coordonat activitatea politică în zona Colegiului electoral „Valea Dâmboviţei”, obţinând rezultate remarcabile la nivel judeţean, în toate scrutinele electorale, atât ca număr de voturi cât şi ca procentaj.  

2. Sunt siderat şi dezamăgit că, acum, la sfârşitul anului 2018, Guvernul României nu a alocat nici măcar un leu, din cele 63 de milioane de lei repartizate judeţului Dâmboviţa, pentru finanţarea proiectelor, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, din localităţile Dragomireşti, Măneşti, Tătărani, Cândeşti, Voineşti, Malu cu Flori, Pucheni, Văleni Dâmboviţa, Pietrari, Bărbuleţu. Oare, de ce locuitorii de pe Valea Dâmboviţei, votanţi PSD în proporţie de peste 70%, sunt vitregiţi de investiţii chiar de un Guvern PSD?  

3. Consider că nu mai pot fi coordonatorul politic al acestui district, deoarece repartizarea nedreaptă a fondurilor guvernamentale va duce, cu certitudine, la scăderea încrederii locuitorilor din comunele de pe Valea Dâmboviţei în Partidul Social Democrat, fapt ce se va reflecta în rezultate nesatisfăcătoare în alegerile care vor urma în 2019, respectiv alegerile europarlamentare din luna mai şi cele prezidenţiale din noiembrie.   

 

 4. La nivelul comunei Voineşti, am câştigat alegerile locale pentru funcţia de primar, pe listele PSD, în 2012 şi 2016, cu procente care au depăşit 88,5% şi consider că şi această comună merită să se dezvolte prin alocare echitabilă de fonduri guvernamentale, exact cum beneficiază celelalte localităţi ale judeţului nostru.  

5. Sunt un om corect, demn şi devotat, dar nu doresc să fiu acuzat în nici un fel pentru rezultatele slabe pe care PSD, cu siguranţă, le va înregistra pe Valea Dâmboviţei, la următoarele alegeri, din cauza acestui tratament discreţionar faţă de locuitorii comunelor pe care le coordonez din punct de vedere politic, ca vicepreşedinte al PSD Dâmboviţa.  

6. Voi rămâne membru al Partidului Social Democrat, aşa cum sunt din anul 1998, de altfel singurul partid în care am activat cu onoare şi mândrie, dar nu pot accepta o astfel de discriminare în sânul Organizaţiei PSD Dâmboviţa. Chiar nicio localitate de pe Valea Dâmboviţei nu merita să-i fie finanţat un proiect de investiţii?“. 

Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţie Publice, a alocat miercuri, 19 decembrie, 63.000.000 lei pentru realizarea unor obiective de infrastructură rutieră, educaţională, iluminat public, lucrări de extindere şi construire a unor sedii de primării, precum şi pentru dotarea unor cabinete medicale.