„Pe Tolo l-am cunoscut acum 20 de ani, când nu știam că sunt ofițeri acoperiți ai serviciilor secrete. Pe Tolontan l-am ajutat când l-a dat afară Sârbu de la Prosport și l-am angajat la Gazeta Sporturilor. Din acest motiv, cam în urmă cu 6-7 luni, când a început să înjure Federația, l-am sunat, pentru că făcut un lucru extrem de ciudat! A dedicat o pagină întreagă băiatului meu, judocan, care face studii in Olanda, care este modest, evident mai face și greșeli. A publicat un articol defaimator despre băiatul meu, iar atunci l-am făcut porc! L-am întrebat de ce scrie astfel de porcării despre un copil pe care îl cunoaște de 20 de ani! Este puternic Andrei, dar totuți, un astfel de articol defăimător pentru un baiat de 21-22 de ani, e dificil petru cariera lui. Nu l-a interesat!

Cand a început campania cu judocanele, l-am sunat și i-am spus că nu e adevarat și că trebui să se informeze, ca va fi rău și pentru sportivi, dar și pentru antrenori. Într-adevăr, discutând cu el al telefon și văzând că nu își asumă, l-am facut idiot!

Îl provoc public pe Tolontan să-și facă un consult psihiatric. Dacă dorește să mă dea în judecată că l-am defăimat, să mă dea, dar cer judecătorilor ca, înainte să se discute cazul, să-și facă un control! Are o atitudine nefastă, de tip maniaco-depresiv, asupra societății. Acest Toloantan este periculos pentru societate și pentru Federația Română de Judo.

Sunt profesor la origine, iubesc copiii, imi plac mai mult copiii pentru că am pasiunea de a-i ajuta! Faptul ca el susține că eu aș lăsa antrenorii să chinuie niște copii este fals.

Judocanii din România sunt tratați bine, iar toți campionii acestui sport pot depune mărturie.

Este josnic să creezi un fenomen de genul „MeeToo”, doar ca să-mi faci mie rău, te duci în zona bolii! Repet! Acest Tolontan e bolnav psihic!”, a încheiat președintele Fedrației Române de Judo, Cozmin Gușă, citat de Realitatea.ro.