Programul a fost gândit ca o serie de investigații despre devalizarea unor companii de stat precum Siderca, Bancorex, Loteria, Tractorul Brașov, Serele Codlea, Sidex sau ICA, scrie Pagina de Media. 

Jurnalista Oana Despa a confirmat în această seară știrea, într-o postare pe pagina sa de socializare: „Poate nu am fost cea mai bună șefă. Și nici cea mai comunicativă. Poate nu am înțeles toate subiectele sau nu am putut să le explic suficient de bine mai departe. Mi s-a rupt sufletul pentru fiecare plecare, că a fost alegerea mea sau nu. Și atunci când am dat prima și singura amendă. Despre toate aceste lucruri, am considerat că sunt corecte și demne.

Dacă am crezut cu tot sufletul în ceva, în cei 23 de ani de carieră jurnalistică, am crezut în puterea noastră de a face o țară mai bună. Despre asta e România furată. Despre bunătatea oamenilor cinstiți.Probabil că am greșit mult. Dar îm asum fiecare greșeală și fiecare alegere.

Vreau să le mulțumesc tuturor, chiar și celor cu care nu am rămas tocmai prieteni.
Am tot fost întrebată care e best-off-ul meu, care sunt cele mai bune materiale. Nu există. Viața merge înainte.

PS: Nu plec de la Digi24. Rămâne, în opinia mea, cea mai curată televiziune de stiri”.

 

Atac la adresa lui Cosmin Prelipceanu

Totuși, un mesaj foarte dur a avut o fostă angajată e postului Digi24, Alina Bădălan, care a lucrat timp de trei ani la emisiunea „România furată”. 

„Era unul dintre cele mai bune produse jurnalistice ale Digi24. De multe ori, chiar cel mai bun. Acum, emisiunea asta se închide. Nu cred că din cauza jurnaliștilor – a avut, slavă Domnului, reporteri super-profi, oameni care au ținut cu dinții de verticalitatea lor și care nu au cedat presiunilor de tot felul. Emisiunea se închide, cred, fiindcă unii șefi de la Digi24 n-au fost în stare de mai mult (Și mă refer la cei pe care i-am prins în ultimii mei ani acolo și despre care pot vorbi). N-au fost nici manageri, nici jurnaliști. Nici lideri, nici colegi”, scrie fosta jurnalistă pe pagina sa de Facebook. 

Aceasta lansează și un atac la adresa lui Cosmin Prelipceanu, principala vedetă a postului de televiziune și cel care prezintă principalul jurnal al stației: „Am părăsit Digi24 de mai bine de doi ani, dar îmi amintesc și acum, cu amănunte, figura agasat-perplexă a șefului Cosmin Prelipceanu când unul dintre noi îi mai povestea ce subiecte de investigații mai are pe țeavă. Îmi părea acest om că nu pricepe niciunul dintre cele mai simple subiecte jurnalistice. Părea că nu-l interesează, oricum. Nici subiectele, nici salariile noastre, nici evoluția secției Investigații și nici evoluția întregii redacții, în general. Nici acum nu-mi dau seama din ce s-a ținut până acum emisiunea România furată – poate din entuziasmul colegilor reporteri și din încăpățânarea Oanei Despa de a crea conținut țeapăn și echilibrat într-o redacție cu multe interese. Păcat, Digi24, că n-ai dat doi bani pe talentul multor jurnaliști care ți-au călcat pragul și pe care i-ai gonit atât de ușor prin alte redacții (motiv pentru care acum nici nu prea mai ai jurnaliști pe care să te bazezi), păcat că le arunci la gunoi ideile bune, în loc să le crești, păcat că, deși ești o forță și posezi toate resursele să faci lucruri mari și valoroase, alegi în schimb, îmi pare, să faci lucruri mici… din ce în ce mai mici”.