Modificările legilor justiției continuă să producă scandal de fiecare dată între Putere și Opoziție. Unul dintre artizanii modificărilor, celebrul Florin Iordache a intrat în conflict cu unul dintre oamenii din Opoziție.

Preşedintele Comisiei speciale, cel poreclit „Altă întrebare” nu a reuşit să explice de ce a eliminat din Codul penal infracţiunea de neglijenţă în serviciu, dar şi de ce a redus termenele de prescripţie pentru o mai multe infracţiuni. Toate aceste măsuri îl ajută pe Liviu Dragnea să scape de problemele penale pe care le are. Iordache a fost contrat dur de avocatul Andrei Lupu, membru PLUS.

„Punctul nostru de vedere a fost acesta: că infracţiunea aceasta, de sorginte comunistă, nu-şi mai găsește locul“, a declarat Florin Iordache referitor la neglijenţa în serviciu. Lupu i-a oferit imediat replica. „Deci omul ăla nu mai trebuie pedepsit. Dacă, din greşeală, dă o autorizaţie şi cade casa peste un nevinovat?“, l-a întrebat reprezentantul PLUS pe vicepreședintele Camerei Deputaților.

„Domnul avocat, chiar nu înţelegeţi? Cine greşeşte, plăteşte, dar sunt o grămadă de infracţiuni în Codul Penal, potrivit căruia …“, a replicat Iordache. Contrele verbale nu s-au oprit aici. „Spuneţi-mi care? Senzaţia mea e că nu ştiţi“, a continuat Andrei Lupu.

Vizibil pus în dificultate Iordache a încercat să evite răspunsul. „Îmi pare rău. Pot veni să vă explic, dar nu am timpul fizic. Eu v-am explicat. Înţeleg că aveţi o temă cu neglijenţa în serviciu“, a mai afirmat vicepreședintele Camerei Deputaților.