Jucariile incluse in meniurile Happy Meal de la McDonald’s, vandute in Suedia emit sunete suficient de puternice pentru a crea disfunctionalitati ale auzului la copii, se arata intr-un articol publicat astazi de presa locala.

Publicatia Dagens Nyheter a solicitat unor experti de la un institut de cercetare din  Suedia sa testeze patru jucarii muzicale diferite oferite de gigantul fast food.

Testele au aratat ca sunetele emise trec de 115 decibeli, acesta fiind pragul limita recomandat de specialisti pentru copii.

„Sunt total inadecvate pentru copii”, a declarat doctorul Björn Hagerman, specialist al laboratorului care a efectuat testul.

Jucariile sunt disponibile in restaurantele Mcdonald’s din Suedia si reprezinta telefoane mobile pe care copiii le pot apropia de ureche.

Reprezentantul Mcdonald’s arata insa ca jucariile nu au fost facute pentru a fi apropiate de ureche ci pentru a fi atasate de o curea. Compania a declarat ca a testat, la randul ei, jucariile si, la o distanta de 25 de centimetri de cap, acestea emit un sunet de 79 de decibeli.

Sursa: thelocal.se