Interviul acordat de Prinţul Harry şi Meghan Markle jurnalistei Oprah Winfrey în Statele Unite a provocat reacţii puternice în întreaga lume şi tensiuni în sânul Casei Regale britanice.

Piers Morgan, demisie şi anchetă din partea Ofcom

Iată însă că acest interviu a făcut şi prima sa victimă. Piers Morgan, cunoscut realizator tv şi jurnalist britanic, şi-a dat demisia de la emisiunea “Good Morning Britain” după comentariile făcute la adresa lui Meghan Markle.

În plus, Ofcom, instituţia britanică de reglementare a audiovizualului, similară cu CNA-ul din România, a deschis o anchetă asupra emisiunii difuzate marţi de postul ITV. Instituţia a înregistrat mai bine de 41.000 de plângeri în urma comentariilor făcute de Piers Morgan în timpul emisiunii.

În ediţia de marţi a “Good Morning Britain”, Piers Morgan şi colegul său de platou, Alex Beresford, discutau pe tema interviului şi declaraţiilor incendiare făcute de Meghan Markle.

Contre în direct cu colegul său de emisiune

Alex Beresford a vorbit despre numărul „copleșitor” de comentarii negative din presă la adresa cuplului de când aceștia s-au logodit, fapt ce le-a afectat echilibrul mental. În timpul interviului, fosta ducesă de Sussex a mărturisit chiar că a avut gânduri de sinucidere din cauza presiunii mass-media, dar şi a atitudinii Casei Regale.

„La cine te-ai dus? Ce ţi-au spus? Îmi pare rău, nu cred niciun cuvânt din ce a spus Meghan Markle. N-aş fi crezut-o nici dacă mi-ar fi prezentat buletinul meteo”, a replicat nervos Piers Morgan.

El a acuzat-o apoi pe Meghan că obişnuia să vorbească cu el în trecut, însă apoi a rupt toate legăturile cu realizatorul tv după ce a început relaţia cu Prinţul Harry, scrie The Guardian.

A părăsit platoul de filmare în direct

„Înțeleg că nu-ți place Meghan Markle, ai arătat-o de mai multe ori în timpul emisiunii. Înțeleg că ai avut o relație personală cu ea, dar apoi ea te-a ignorat. Are dreptul să facă asta dacă vrea. A mai spus ceva despre tine de atunci? Nu prea cred și, cu toate astea, tu continui să o bălăcărești”, a fost răspunsul lui Alex Beresford.

Piers Morgan nu a mai suportat şi a părăsit platoul, spunând “OK, m-am săturat! Scuze, nu, nu pot să mai fac asta!” Colegul său i-a transmis lui Morgan că are un comportament “jalnic” şi “diabolic”. Ulterior, Piers Morgan a revenit în studio, iar discuţia despre interviul acordat de Harry şi Meghan a continuat.

Postul de televiziune ITV a confirmat că, în urma unor discuţii avute cu Piers Morgan, acesta din urmă şi-a înaintat demisia de la “Good Morning Britain”.