Într-o declaraţie pentru Ziar de Bacău, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău, Adrian Popa, a confirmat că cei 6 doctori de la Urgențe au demisionat, fiind nemulțumiți de amenda încasată de colegul lor, dr. Marian Gherghelescu.

„Vom încerca o conciliere, dar și eu sunt nemulțumit de atitudinea DSP. Această amendă nu se justifică, nu poți amenda un medic pentru că presa a aflat prima. Noi le-am demonstrat inspectorilor DSP că, într-o oră de la prezentarea pacientului, au fost îndeplinite procedurile în astfel de cazuri”, a declarat managerul SJU.

Potrivit dr. Elena Bilbor, medicul-șef al UPU, controlorii de la de Direcția de Sănătate Publică ar fi căutat nod în papură, supărarea reală fiind că presa a aflat de caz înaintea autorităților: “În această dimineață, toți doctorii au anunțat că demisionează, în semn de protest față de măsurile luate de DSP, dar și din solidaritate cu doctorul amendat”.

În replică, Alin Năstasă, directorul DSP Bacău, a declarat pentru sursa citată că, potrivit legislației în vigoare, ei aveau obligația să ne anunțe de îndată, după depistare. Ei n-au anunțat, am aflat din presă. La 13:35, au scris în foaia de observație „suspiciune contact coronavirus”, dar nu a anunțat nici superiorii, nici medicul epidemiolog de la Serviciul de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, cf. art 2 din HG 589/2007. În astfel de cazuri, se impun măsuri de urgență”.